BBC Newspeak

Appropos vores post forleden om, hvem der er de "ansvarlige" i forbindelse med bomberne i London, så viser det sig nu, at "newspeak" trives fortræffeligt i Orwells Fatherland. BBC har ifølge eget udsagn bestemt sig for, at det kunne være "følelsesladet" eller "fordømmende" at referere til de ansvarlige–altså dem, der detonerede bomberne–som "terrorister". Det vil, mener BBC, være en mulig "barriere for forståelse". I stedet har man valgt det mere forsigtige "bombemænd".

Formodentlig ud fra en betragtning om, at det trods alt endnu ikke er endeligt fastslået, at de pågældende vitterligt ønskede at dræbe og sprede terror. Hvem ved–måske de blot var personer med en lettere overdreven interesse for fysik/kemi og en lidt nonchalant måde at transportere deres hobby-redskaber på?

PS. En blogger ved navn Gene har nogle illustrative eksempler på BBC's politisk korrekte redigering.

2 Kommentarer

  1. Christian Lindhardt-Larsen

    14. juli 2005 at 05:58

    BBC ville ikke ‘krænke’ nogen:”While she was aware “we are dancing on the head of a pin”, the BBC was very worried about offending its World Service audience, she said.”http://www.telegraph.co.uk/opinion/main.jhtml?xml=/opinion/2005/07/13/do1302.xml&sSheet=/opinion/2005/07/13/ixop.html, via http://instapundit.com/archives/024253.php

  2. Hvis nogen flygter fra ansvaret, skal man skynde sig at give dem det.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2020 Punditokraterne

Tema af Anders NorenOp ↑