Pluralistiske som Stalin III

Vi har her på stedet tidligere omtalt økonom/sociolog-parret Klein & Sterns studier af amerikanske akademikeres holdninger og partipolitiske observans (samt andre lignende studier).  Et af disse er nu blevet udgivet i det fortrinlige fagtidsskrift “Public Choice” (som nærværende punditokrat er med-redaktør af …), nemlig artiklen “Economists’ policy views and voting” (Vol. 126, Nos. 3-4, March 2006: 331-342).  Vi kan kun linke til en udgave, som man skal have abonnement for at kunne læse.  Men her er et sammendrag, og så kan evt. interesserede slå vejen forbi et bibliotek:

“In Spring 2003, a survey of 1000 economists was conducted using a randomly generated membership list from the American Economics Association. The survey contained questions about 18 policy issues, voting behavior, and several background variables. The response was 264 (nonblank) surveys. The responses show that most economists are supporters of safety regulations, gun control, redistribution, public schooling, and anti-discrimination laws. They are evenly mixed on personal choice issues, military action, and the minimum wage. Most economists oppose tighter immigration controls, government ownership of enterprise and tariffs. In voting, the Democratic:Republican ratio is 2.5:1. These results are compared to those of previous surveys of economists. We itemize a series of important questions raised by these results.”

Med andre ord: Myten om, at økonomer er specielt “højreorienterede” holder ikke–omend de måske er det relativt til andre fagdiscipliner.

3 Kommentarer

  1. David Dreyer Lassen

    8. juli 2006 at 07:56

    – men økonomer gider i hvert fald ikke bruge tid på at svare på spørgeskemaer (offentlige goder, det billige skidt). Er der forskel på højre- og venstreorienteredes survey response rates (sådan generelt)?

  2. Peter Kurrild-Klitgaard

    2. februar 2007 at 02:07

    Lang spændende post ovre hos Kim på Uriasposten …http://www.uriasposten.net/?p=4253

Skriv et svar

© 2018 Punditokraterne

Tema af Anders NorenOp ↑