Farvel

Denne punditokrat har – primært på grund af arbejdsbyrder – alt for længe forsømt at poste på denne blog, hvilket bloggens hårdtarbejdende redaktør ikke kan være tjent med.

Jeg er netop tiltrådt en ny stilling, og vil den forbindelse benytte lejligheden til at takke af som punditokrat, da jeg som led i mit nye arbejde fast vil skulle blogge hos et stort dansk dagblad og dermed ikke vil kunne skrive oftere på denne side end det er tilfældet nu.

Det har for en ung jurist, som mig været et privilegie at få lov til frit at at kunne udgyde mine tanker om de emner jeg havde lyst til i selskab med personligheder som de øvrige punditokrater, hvoraf mange har influeret mit syn på verden med deres ideér. Derfor et stort tak til alle nuværende og tidligere punditokrater med et særligt tak til den forhenværende redaktør, som var letsindig nok til at lade mig ind i folden.

Det har også været et privilegie at have en kritisk og velinformeret læserskare, som – ofte med begavede og indsigtsfulde kommentarer – nok skulle lade en vide, hvis de syntes der var huller i ens argumentation. Derfor også et stort tak til bloggens læsere – også de som jeg oftest har været uenig med.

Jeg vil tillade mig at benytte denne lejlighed til at invitere bloggens læsere til det første debatarrangement, jeg har har fornøjelsen af at arrangere i min nye stilling. Her vil jeg debatere domstolenes rolle i en demokratisk retsstat med filosoffen Kai Sørlander – en fortsættelse af en debat, som gav anledning til mange kommentarer her på siden tidligere i år.

Jeg håber således, at de af bloggens læsere der er interesserede i retspolitik vil møde op og deltage i debatten. Det vil også give mig en kærkommen lejlighed til at sætte navn/ansigt på nogle af de læsere som jeg i årenes løb har krydset klinger med og måske til at fortsætte debatten over et glas øl på en af de mange nærliggende beværtninger.

Med tak

Jacob Mchangama

14 Kommentarer

 1. Vil du løfte sløret for, hvilket “stort dansk dagblad” du skal blogge for?

 2. Tak for din indsats, den er tiltrængt. Det er godt, at CEPOS ved ansættelsen af dig styrker sin profil ift. at forsvare et frit samfund.Dine indlæg har den klare styrke, at de søger at udlede konsekvenserne af forandringer i retspraksis på forskellige områder. Flertallet af indlæg om sådanne spørgsmål, ikke kun her på bloggen, har en anden og langt mere abstrakt og skinger karakter. God vind og Vhtrane

 3. Bedste ønsker for Deres fremtidige virke, unge mand. Fortsæt ad samme spor og med rank ryg, så vil De i løbet af nogle årtier modnes til at indtage en ledende stilling i samfundet.

 4. Også tak for indsatsen herfra. Jeg håber MEGET at du vil fortsætte som debatør osv., bare under nye faner.Iøvrigt: Hvis du har tid og mulighed for det, så kunne jeg meget godt tænke mig at høre om hvad du mener om DURBAN2 og eventuelt også om Mikael Jalvings kamp mod dette.

 5. Først PKK og nu også dig, Jacob? Det er et stort tab, både for os og for sitet. Så sidder Bjørnskov og Westy jo alene tilbage som regelmæssige leverandører af indlæg med substans.Under alle omstændigheder ønskes du alt muligt held og lykke i dit fremtidige virke. Du er en pryd for den offentlige debat, og det bliver spændende at se hvilket dagblad, du nu skal slå dine folder i. Som fast læser af avisen håber jeg det bliver Ekstra-Bladet:-)@scipio: Jacob var i deadline og debattere netop det emne forleden. Tror det var i fredags.

 6. “@scipio: Jacob var i deadline og debattere netop det emne forleden. Tror det var i fredags”Den hurtigste vej til det indslag er at gå ind på CEPOS’s hjemmeside – der er direkte link som er hurtigere end roderiet inde på Deadline’s egen dårligt fungerende hjemmeside.—-Men også farvel herfra.

 7. Niels A Nielsen

  15. september 2008 at 10:30

  Held og lykke fremover, Jacob. Jeg tror, du ved, at jeg har stor respekt for dig og for, at du har dine meningers mod. Det er sagen og synspunkterne, der interesserer dig – ikke hvem, der fremsiger dem. Du har ingen problemer med at rose eller krydse klinger med folk, som andre omhyggeligt undgår for ikke at blive associeret med “de forkerte”. Du lytter faktisk til din modstander, selvom jeg ikke naturligvis altid synes, at du har forstået ham eller hende ret 😉

 8. @Superman og Rune: Mange tak for tippet. Jeg er på forskningsophold i Montreal, så jeg følger ikkeså meget med i TV fra den hjemlige andedam …Interessant diskussion mellem Jacob og ham fra Instituttet for mennskerettigheder (Svano ?). Jeg synes han er lidt patetisk (Svano) …. gad vide hvad han vil sige når der kommer et forrykt slut-dokument for DURBAN2 …

 9. Torben Peitersen

  16. september 2008 at 07:22

  Jeg vil tilslutte mig koret af rosende ord. Dine poster har altid været båret af en konsekvent og konsistent liberalisme og ikke mindst en udsøgt ærlighed. Det har været en fornøjelse. Held og lykke fremover!

 10. Frithjof Danielsen

  16. september 2008 at 09:36

  Hej, Jakob Mchangama.Tak for dine læseværdige indlæg m.m. indtil videre. Jeg glæder mig til at læse flere fra dig på din nye arbejdsplads.Venlig hilsenFrithjof Danielsenfexyza@hotmail.com

 11. Niels A Nielsen

  16. september 2008 at 10:23

  Hvor denne udvikling leder hen, kunne være en idé til blog-emne:http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/crime/article4749183.ece

 12. Jacob Mchangama

  19. september 2008 at 04:50

  Tak for alle de venlige kommentarer, som jeg sætter stor pris på. Jeg vil i fremtiden blogge på Berlingske og har i dag mit første indlæg, der vedrører dommen i Lovers & Fighters sagen: http://mchangama.blogs.berlingske.dk/2008/09/19/dommen-i-lovers-fighters-sagen/

 13. 浜崎メル美

  15. oktober 2008 at 04:36

  モバイル出会い[url=http://rank.ranking-cafe.com/deadel/]出会いハニカミ!![/url][url=http://atseek.jp/merusea08/]メル友[/url]へGo![url=http://frrk.jp/sehuman11/]セフレレストラン[/url][url=http://hitoem19.9th.jp/]人妻[/url]三丁目[url=http://www.1st-rank.com/m/sutabig09/]スタビストリート[/url][url=http://rank.ranking-cafe.com/kekonl/]結婚[/url]ステーション

 14. お暇ならおいでよ!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2020 Punditokraterne

Tema af Anders NorenOp ↑