Årets sjoveste økonomiartikel

Normalt er vi ikke de store tilhængere af ultrademokraten Paul Krugman her på stedet, men dagens omtale af ham er stærkt positiv. Sagen er nemlig, at Krugman nu har fået et af de seneste års sjoveste artikler om nationaløkonomi optaget i Economic Inquiry, et fint tidsskrift med ry for en gang imellem at publicere skæve artikler. Papiret hedder ”The Theory of Interstellar Trade” og handler om præcist dét, titlen siger. Her er abstractet:

This article extends interplanetary trade theory to an interstellar setting. It is chiefly concerned with the following question: how should interest charges on goods in transit be computed when the goods travel at close to the speed of light? This is a problem because the time taken in transit will appear less to an observer traveling with the goods than to a stationary observer. A solution is derived from economic theory, and two useless but true theorems are proved.

Yderligere kommentarer burde være overflødige.

4 Kommentarer

 1. Mathias S Kirkegaard

  12. marts 2010 at 04:10

  Du kunne godt have givet et link 🙂

 2. Christian Bjørnskov

  12. marts 2010 at 05:34

  Et link til den_meget_gamle working paper version er her:http://www.princeton.edu/~pkrugman/interstellar.pdf

 3. Mathias S Kirkegaard

  14. marts 2010 at 23:59

  Mange tak

 4. Henrik R Clausen

  18. marts 2010 at 14:46

  Jeg har fået en mærkelig idé til helt at undgå renter:

  Hvis pengemængden er konstant, mens den samlede værdi af verdens goder stiger, bliver pengene mere værd uden rentetilskrivning.

  Deflation er godt for alle med opsparing, og kunne vel erstatte renter?

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2020 Punditokraterne

Tema af Anders NorenOp ↑