Lykkepolitik – ja eller nej?

I lørdags deltog jeg i P1’s glimrende program Agenda. Programmet handlede om lykkeforskning, og helt særligt hvorvidt lykke bør blive et mål for politik. Lene Andersen, der er medlem af regeringens nye værdikommission, siger ja. Hun er inspireret af nye diskussioner i Storbritannien og Frankrig, hvor man taler om at rette politik ind efter at hæve befolkningens lykke eller subjektive velbefindende. Jeg mener omvendt, at det er et område, politikere bør blande sig uden om.

Helt særligt er problemet, at man ikke blot vil rette politik ind efter lykke, men også søger at definere politisk, hvordan man bør måle det. Men det bør naturligvis være noget, enhver må diskutere med sig selv og andre – så længe de ved lidt om, hvad de taler om. Hele udsendelsen kan høres her.

 

4 Kommentarer

  1. Off topic: Hvad siger du til den her undersøgelse Christian? Er der håb for os børneforældre eller er vi dømt til ulykke;-)

    http://www.b.dk/nationalt/boern-goer-lykkelig-naar-de-er-voksne

  2. Christian Bjoernskov

    10. marts 2011 at 17:13

    @JR> Nej, der er nok intet haab for jer:-) Undersoegelsen er plaget af svaere metodiske problemer, saa det eneste den viser med sikkerhed er, at hjemmeboende boern er en byrde for foraeldrene.

  3. “børneforældre” – det var vist et selvopfundent ord. Jeg mente naturligvis småbørnsforældre;-)

  4. Enhedslisten har fremsat et forslag om nationalt lykkeindeks. 😉

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2019 Punditokraterne

Tema af Anders NorenOp ↑