Pavens tåbeligheder

Det nye nummer af Ekonomisk Debatt – det glimrende svenske økonomtidsskrift – er nu på gaden. I første udgave i 2014 har de to redaktører Niclas Berggren og Therese Nilsson knivene ude. I en umådeligt høflig, men umisforståelig leder hudfletter de to den nye paves økonomiske analfabetisme.

Problemet er, at paven udgav et brev i efteråret, hvor han nedgør almindelige, nationaløkonomiske ideer og påstår, at frie markeder ikke hjælper verdens fattige. Brevet lyder som om, det ellers velmenende overhoved for verdens katolikker har haft besøg af Joseph Stiglitz – og troet på ham. Eller som Berggren og Nilsson diplomatisk skriver ”finns det skäl att tvivla på at påven har rådgjort med de nationalekonomer som har studerat just hur en sådan bed utveckling kommer til stånd.”

Hele lederen er tilgængelig her; pavens brev er her. Døm selv.

 

2 Kommentarer

  1. Johannes Polemicus

    28. februar 2014 at 17:32

    Angriber Paven ikke først og fremmest ideen om trickle-down gains, som slet ikke er så velbegrundet som gevinsterne ved liberalisering af markeder?

  2. Christian Bjørnskov

    1. marts 2014 at 08:58

    Hvis man skal være rigtigt flink ved ham,antager man at han har forstået det hele og kun angriber trickle-down-ideen. Problemet er, at der er masser af kommentatorer der bruger begrebet ‘trickle down’ som catch-all for standard økonomisk forståelse. Og hvis han ikke gør det, er det underligt at han efterfølgende understreger behovet for statslig kontrol og kalder markedet tyranisk, er det ikke?

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2019 Punditokraterne

Tema af Anders NorenOp ↑