Easterly om Frihed som Fattigdomsbekæmpelse

For læsere der har tid tilovers i weekenden, er her en video med New York Universitys William Easterly (hattip: Niclas Berggren). Easterly taler om, hvordan frihed og manglen på frihed er en kerneforklaring på, hvorfor så mange mennesker i den fattige verden er så desperat fattige. I oplægget, som han holdt ved the World Affairs Council of Northern California i San Fracisco, tager Easterly bl.a. fat på flere myter, bl.a. ”the myth of the blank slate” og ”the myth of autocrat growth miracles”. Han arbejdede selv i en lang årrække som ekspert for Verdensbanken , hvor han oplevede problemerne. Som han siger i oplægget: ”Frankly, it’s easier to just assume that the government you’re working for is good.” Se det hele – det er stærtk anbefalet.

1 Kommentar

  1. Jacob Hedegaard

    12. september 2016 at 12:48

    Bill Easterly er virkelig fremragende. hvis man ikke har læst hans bøger, kan man med fordel også kaste sig over disse.

Skriv et svar

© 2018 Punditokraterne

Tema af Anders NorenOp ↑