Hvad er punditokraterne …?

pun·di·to·cra·cy Listen: [ p n d -t k r -s ]n. pl. pun·di·toc·ra·cies: A group of pundits who wield great political influence.

The American Heritage ® Dictionary of the English Language, Fourth Edition

OK, og hvad betyder det så? Og hvem er vi? Vi er–ihvertfald til at begynde med–Nicolai Foss, Jesper Lau Hansen (“Mr. Law”), Mikael Jalving, Mikael Bonde Nielsen, et par studerende, samt undertegnede. Måske vi bliver flere, måske færre.

Har vi så vitterligt “great political influence”? Naaahhh, ikke så meget som det kunne være sjovt at få (så man kunne blive af med den igen!). Men vi tror måske nok, at vi med kombinationen af en solid akademisk/samfundsvidenskabelig baggrund, et generelt ønske om større personlig og økonomisk frihed for menneskeheden, og en til tider politisk ukorrekt vinkling på tingene nok kan have noget at sige, som få eller ingen andre får sagt herhjemme.  Vi tror også, at vi kan give debatterne et vist internationalt “pift”.

Vi er ikke indbyrdes enige om alt: Vi har ingen fælles “-isme”, ikke noget “program”, intet “manifest”, intet parti–ikke engang nogen hatte eller sange. De enkelte punditokrater skriver, hvad de har lyst til–og læserne kan lade være med at læse, hvad de ikke har lyst til at læse.  Så alt står for de enkelte skribenters personlige regning–no more, no less.

God fornøjelse.

4 thoughts on “Hvad er punditokraterne …?

 1. Bo Andersen

  Det her er det bedste der er sket på den danske del af Internet (hvis man da kan sige sådan). Et friskt intellektuelt pust. Jeg har først fundet siden i dag (mærkeligt da jeg er online 16 timer om dagen på arbejde og i fritid…).Når Libertas.dk åbenbart er gået død er det her jo fantastisk … eller bedre !!!Tak for jeres indsats. Mvh Bo

  Svar
 2. Nikolaj Hawaleschka Stenberg

  Ta-dah!!! Hermed bevist, at man kan rejse tilbage i tiden :-)Nå – seriøst: Peter, så vidt jeg kan se af din hjemmeside arbejder du da på samme universitet som den nuværende direktør for Libertas – eller han har måske forladt universitetet for en bedre løn i en advokatvirksomhed…Det havde været rigtigt sejt, hvis Libertas ville komme op at køre igen.

  Svar
 3. Karsten Madsen

  Jeg er klar! Klar til ærlighed, klar til åbenhed og klar til frihed! Jeg har kun været her på siden i 30 min, og har allerede fået udvidet min horisont. Det er meget svært at diskutere politik med ens klassekammerater på gymnasiet, når man ikke engang brænder for et parti i dansk politik. Men nu fandt jeg jer! I skal repræsentere min politik, for min politik er ikke magtspil og skudklare politikere. Min politik er ærlighed fremfor popularitet, åbenhed fremfor lukkede parti-lokaler og frihed fremfor socialisme!

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.