Skribenter

Punditokraterne skrives som en gruppeblog af en række skribenter; nogle skriver oftere end andre. Dertil bringes fra tid til anden indlæg af gæsteskribenter.

Nuværende skribenter:

Christian Bjørnskov (redaktør)
Cand.oecon. Christian Bjørnskov, Ph.D., er født i 1970 og professor i Nationaløkonomi på Aarhus Universitet, samt affilieret forsker ved Institutet för Näringslivsforskning i Stockholm. Adgang til fuld forskningsprofil på christianbjoernskov.com. Har siden 2006 været ansvarshavende redaktør på Punditokraterne. Er ligeledes fast økonomisk kommentator for Børsen.

Niels Westy
Cand.polit. Niels Westy er født i 1960. Skriver  primært om Latinamerika, udviklingsøkonomi mv. Tidligere tilknyttet Børsen som skribent og udlandskommentator.

Otto Brøns-Petersen
Cand. polit. Otto Brøns-Petersen er født i 1961 og har siden september 2013 arbejdet som analysechef i CEPOS. Har tidligere været bl.a. ekstern lektor ved Københavns Universitet og direktør i skatteministeriet.

Andre tilknyttede:

Aksel Tarras Madsen
Cand.merc.aud.. Skriver ud fra borgerlighed som livsform. Blogger om det individuelle ansvar, individet overfor kollektivet, den for store stat og socialstatens ulykker.

Jens Frederik Hansen
Cand. jur. fra Københavns Universitet og Diploma of Legal Studies fra Cambridge på en afhandling om straffeproces. I en fjern fortid ansat på Adam Smith Institute i London, gennem mange år advokat og nu invalidepensionist. Har særlig interesse i offentlig regulering af borgerne, og hvordan borgerne snor sig udenom den.

Jonas Herby

Cand. polit. Født i 1978. Har siden November 2017 arbejdet med deregulering og afbureaukratisering i CEPOS. Tidligere været bl.a. ekstern lektor ved Københavns Universitet samt partner og manager i konsulenthuset Incentive.

Nikolaj Stenberg
Cand.jur. Nikolaj Stenberg er født i 1982 og embedsmand. Han er tidligere tilknyttet Børsen.

Tidligere tilknyttede

Casper Hunnerup Dahl 
Cand.scient.pol. og Ph.D. i statskundskab fra Københavns Universitet. Født i 1981 og har bl.a. forsket i forfatninger, politiske institutioner, velfærdsstaten og sociale normer. Er ligeledes tilknyttet Børsen som skribent.

Erik Winther Paisley
Født 1988. Dansk-amerikaner. Cand.scienth.anth (AU), bachelor i antropologi (KU) med valgfag i Kina- og mellemøststudier, samt statskundskab ved Helsingfors Universitet. Mangeårigt ungdoms- og studenterpolitisk aktiv, navnlig inden for det nordiske samarbejde.

Henrik Fogh Rasmussen
Født 1979. M.A. (University of Pennsylvania) og B.A. (Hampden-Sydney College). Kommunikationsrådgiver bosat i USA. Foredragsholder, skribent og forfatter til bogen “Amerikanske Tilstande”.

Karl Iver Dahl-Madsen
Født 1946. Civilingeniør, Kemi. Mangeårig ledende miljørådgiver på DHI Vand – Miljø – Sundhed. Nu formand for Dansk Akvakultur og vicepræsident i Akademi for Fremtidsforskning.

Peter Kurrild-Klitgaard
Født 1966. Ph.d. & cand.phil. (KU), M.A. (Columbia) og professor i statskundskab, Københavns Universitet, kommentator ved Berlingske Tidende siden 1999, samt initiativtager til (bl.a.) denne weblog i marts 2005 og dens redaktør indtil efteråret 2006.  Blogger nu og da på sin egen blog.

“Altmann”
Nome-de-blog for en eller måske flere små-skizofrene skribenter. Køn?Ikke spor.Forsker?Måske ikke.Journalist?Måske.Kunne være én økonom, kunne være en anden politolog, kunne være en tredje humanistisk evighedsstudent.Kunne være en liberal, kunne være en konservativ, eller kunne være lidt af en anarkist.En ting er sikkert: Det er ikke Lasse Budtz (i denne omgang).

Carsten Valgreen
Født 1968. Cand. Polit. Har en fortid i den finansielle sektor i Danmark blandt andet som Cheføkonom i Danske Bank. Arbejder i dag i et uafhængig amerikansk analyse virksomhed, som rådgiver globale institutionelle investorer om udviklingen i verdensøkonomien og de finansielle markeder. Kommenterer den økonomisk-politiske udvikling i blandt andet Berlingske Tidende.

“Ex Column”
Pseudonym for en skandinavisk erhvervs-m/k, født engang i 1960erne, der har skrevet om og undervist i bl.a. økonomi og under sit mere borgerlige navn har optrådt flittigt som politisk
debattør.

Nicolai Foss
Født 1964. Ph.d., cand.polit. og professor i økonomi ved Handelshøjskolen i København (CBS).

David Gress
Født 1953.  Ph.d. (Bryn Mawr) og B.A. (Cambridge), fhv. professor ved Boston University, nutilknyttet Aarhus Universitet og CEPOS, samt fast skribent ved Jyllands-Posten.

“Dr. Mephisto”
Nome-de-blog for en velskrivende, hårdtslående, fritænkende dansk akademiker, født engang i 1960erne.

“Igor & Stanislaw”
Pseudonymer for to yngre danske samfundsforskere, der er født engang i 1970erne og gerne ser sig selv som blandinger af østeuropæiske matematik-nørder og amerikanske cowboys.

Mikael Jalving
Født 1968. Ph.d. i historie fra European University Institute i Firenze, cand.mag. (OU), skribent med eget kommunikationsfirma.

Jacob Mchangama
Født 1978. Advokat, cand.jur. (KU), M.A. (Inter-European University Centre, Venedig) og chefjurist i CEPOS.

Jørgen Møller
Født 1979. Ph.d. (Firenze), cand.scient.pol. (AU), adjunkt ved Institut for Statskundskab, AU. Skriver jævnligt i bl.a. Weekendavisen.

Mikael Bonde Nielsen
Født 1965. Cand.scient.pol. (AU), er kommunikationsdirektør i en større dansk koncern og har tidligere undervist som ekstern lektor i statskundskab ved Københavns Universitet.  Periodisk kommentator og debattør i danske medier.

“Papillon”
Nome-de-blog for en yngre, frihedselskende økonom med fingeren på pulsen i det liberale bagland.

Jens Ringsmose
Født 1973. Ph.d. i statskundskab og cand.mag. i historie og samfundsfag (SDU), og ansat som forsker ved Dansk Institut for Militære Studier.

Jonny Trapp Steffensen
Født 1972.  Ph.d. i statskundskab (Cambridge), M.A. (LSE) og bachelor i statskundskab (AU), har været ansat som adjunkt i EU-studier ved Handelshøjskolen i Aarhus og er nu ansat i en stor dansk erhvervsvirksomhed.

Gæstebloggere

 • Poul Højlund
 • Thue Kjærhus
 • ”Limagolf”
 • Niels Lunde
 • Samuel Rachlin
 • Kai Sørlander

4 thoughts on “Skribenter

 1. Pingback: Liberale som gjorde en forskel i 2015 | Punditokraterne

 2. Søren Fosberg

  Jeg har læst artiklen om Oxfam. I artiklen skriver skribenten flere gange jeg, men det fremgår intet sted hvem jeg er.

  Er det ikke en smule useriøst?

  Svar
  1. Jens Frederik Hansen

   Hvis du læser på din telefon, skal du måske holde skærmen vandret for at få navnet frem i hovedet på artiklen..
   I øvrigt står navnet også nederst ved opdelingen i kategorier.

   Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.