Ugens citat: en kunstner om Ché & livet

Gratisavisen Urban kunne d. 15. juni fortælle om den chilenskfødte Marco Evaristti, der blev kendt, da han i 2000 på Trapholt museet udstillede guldfisk i blendere. Han har angiveligt været fascineret af "myten og manden "Che" [Guevara]", siden han selv var en lille knægt på ni med en kommunistisk fader. Til en udstilling i Aalborg har Evaristti nu malet et billede på baggrund af det kendte foto med Che Guevaras kontrafej, hvorhenover han så har håndtegnet Guevaras afskedsbrev til cubanerne ved hjælp af en overhead-projektor. Han siger:

"Che står og kigger på ingenting. Man kan se ensomheden i hans ansigt, der blev et ikon næsten på størrelse med Jesus. Jeg syntes, det var smukt og oplagt at overføre afskedsbrevet til hans ansigt," sagde Marco Evaristti. Han håber, at udstillingen vil få især de unge til at interessere sig for Che Guevara. "Man kan blive et bedre menneske af at se på Che Guevara. Hvis en skoleelev fra Aalborg ser på ham og begynder at interessere sig for hans liv, kan det være, at livet bliver en lille smule bedre."

Tja. Eller kortere.

3 thoughts on “Ugens citat: en kunstner om Ché & livet

  1. Anonymous

    “»Man kan blive et bedre menneske af at se på Che Guevara. Hvis en skoleelev fra Aalborg ser på ham og begynder at interessere sig for hans liv, kan det være, at livet bliver en lille smule bedre.«Tja. Eller kortere.”Det kommer vel lidt an på, i hvilken retning interessen drejer sig; hvis elevens interesse er rettet mod Che som symbol på den personificerede ondskab i form af en modbydelig kommunistisk morder og tyrannisk bøssehader, så kan livet rigtignok blive “en lille smule bedre”. Så vil der da være en fremtidig kommunist mindre at bekymre sig om…Men hvis det er interessen for den kommunistiske helt, der levede et forbilledligt liv, så er det nok den anden effekt, der vil dominere…

    Svar
  2. Afg-C

    Man kan og bliver et bedre menneske af at se på hans billeder…Hvis DU holder op med at se verden med liberalistiske øjne, vil du kunne se, hvad Che ville med livet.

    Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.