The mother of all battles

Som vi Punditokrater forudså for to uger siden, så kom der forleden beskeden om, at præsident George W. Bush skal til at finde en ny forbundshøjesteretsdommer.Det kan let blive sommerens og det tidlige efterårs drama nr. 1 i amerikansk politik, idet alle sider vil fokusere på, hvor meget der vil kunne forandres afhængigt af, hvem Bush nominerer til at efterfølge Sandra Day O'Connor–og hvem der vil kunne skaffes flertal for i Senatet.

Er man I tvivl om, hvor hårdt det kan blive, behøver man kun at huske tilbage til sidst en Republikansk præsident nominerede en klart "konservativ" dommer (Clarence Thomas).En god og tilsyneladende ganske neutral blog specifikt om nomineringen findes nu her. Et andet sted, som interesserede med fordel kan følge er RealClearPolitics.com, som nok hælder til højre, men gør det på en sober og afbalanceret måde.

PS. Den venstredrejede jura-professor Jeffrey Rosen (hvis artikel om den af ham benævnte "Constitution-in-Exile"-bevægelse, vi refererede til fornylig) har denne interessante artikel i New York Times om, hvem der ville være "the right pick".

1 thought on “The mother of all battles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.