Renault Prisen: MSM

Læsere af denne blog er nok allerede bekendt med chok-scenen i Casablanca: Den korrupte franske politichef Louis Renault (spillet overbevisende slebent og kultiveret af Claude Raines) har som et tidligt led i det stadig så kendte tysk-franske samarbejde rettet mod amerikansk aggression og indblanding fået besked af den besøgende Gestapo-chef om at lukke Rick’s Cafe. Renault gør det med de bevingede ord:

I’m shocked, shocked to find that gambling is going on here.

Hvorefter han distræt modtager sin faste del af overskuddet fra kasinoet.

Renault viser sig som bekendt senere at være en guttermand; en nødvendig påmindelse om, at franskmænd normalt er at finde på demokratiets side, når først de er færdige med at posere. Men citatet lever videre og bruges, når man foregiver overraskelse over noget, man udmærket vidste. Som når europæiske ledere lader som om, de ikke kendte til den amerikanske praksis med rendition, osv.

Året 2005 er ved at være forbi, og vores blog mangler lidt trivia, så vi kan komme ned på niveau med MSM. Og hvad er så bedre end Renault Prisen (ikke cognac, men fraværet af overraskelse)?

Mit forslag er en undersøgelse fra det seriøse amerikanske universitet UCLA, der påviser, at Mainstream Media (MSM) har slagside til venstre. Selv en bastion som Wall Street Journal er kun borgerlig på sine debatsider, hvorimod nyhedsstoffet hælder til venstre. Har man hørt magen i Danmark?

I’m shocked, shocked ….

4 thoughts on “Renault Prisen: MSM

  1. Bielefeldt

    Mr. Law skrev:”…en nødvendig påmindelse om, at franskmænd normalt er at finde på demokratiets side, NÅR FØRST DE ER FÆRDIGE MED AT POSERE…”. (min fremhævelse)Et fransk nytårsforsæt:I 2006 vil vi i den franske regering bestræbe os på at blinke til samme side, som vi har intentioner om at dreje. I de forgangne årtier har vi alt for ofte blinket til venstre for så alligevel at ende med at dreje til højre – til stor gene for de andre bilister på vejen. Pardon our French(ness)….men eftersom dette nok ikke kan realiseres, kommer derfor her et andet nytårsforsæt:I 2006 vil vi i den franske regering bestræbe os på at tænke og handle mere rationelt. Magt korrumperer. Absolut magt korrumperer absolut. Hvad vi har lært i 2005 er, at der er noget andet, der korrumperer. Svaghed. Svaghed gør mennesker og stater dumme. Svaghed har gjort os dumme. Pardon our French(ness).Eh ben…fait accompli?

    Svar
  2. Mr. Law

    Pragtfuldt. Det anede jeg ikke.Han synger i øvrigt bedre end jeg. Hvis jeg havde sunget, var jeg ikke sluppet med nogle års fængsel.

    Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.