I morgen er det Plame-dag (igen)

At smag og behag er forskellig, er vel en af de mere fundamentale dele af den liberale ideologi og fortjener derfor jævnlig gentagelse. Der skal således nok være nogle, der finder Berlingskes Bush-fokuserede forside helt i orden; for dem står kommentarspalten altid åben.

Men selv finder jeg, at forsiden i sjældent grad er disproportional med historien bag. Jeg ved ikke, hvem der redigerer forsiden, men de er tydeligvis hårdt angrebet af Olav Hergel-syndromet ("Jo, jeg arbejder på Berlingske, men …"). Denne medie-patologiske diagnose støttes af, at ingen af de øvrige aviser havde fundet behov for at lade historien rydde forsiden.

Inde i avisen er der et forskræp for en større Plame-reportage, som angiveligt kommer i morgen. Næ, tænker vores trofaste læsere, det var da også på tide, at vi igen hører mere om Plame på denne blog.

Ja, tænk engang. Måååååske vil man nu beklage og korrigere de mange faktuelle fejl, man lavede i sin dækning, f.eks. den gang man brugte tre fulde sider i samme udgave af Magasinet på at demonstrere sin uvidenhed om Butler-rapporten, der som bekendt fastholdt vurderingen af, at Saddam havde prøvet at skaffe uran fra Afrika, og at de forfalskede Niger-dokumenter var irrelevante for denne vurdering. I øvrigt en opfattelse, som allerede den første officielle undersøgelse fra september 2003 havde fastslået. Men Butler-rapporten gik det skridt længere udtrykkeligt at citere Bush 16-ord til nationen og bekræfte dem, formodentlig for at skære det ud i pap for medierne. Åbenbart forgæves.

Til gengæld havde Berlingskes korrespondenter fanget, at Ms. Plames børn har krøller. En detalje, som mange andre iagttagere havde overset, f.eks. Christopher Hitchens. Men han drikker jo også, som avisens korrespondenter har betroet os, og så er det jo svært at skelne stort fra småt.

Eeeeellller måske vil korrespondenten prøve at fortie deres mangelfulde dækning og i stedet fremsætte fantasifulde konspirationsteorier, der heller ikke denne gang søges sammenholdt med de mange officielle undersøgelsesrapporter, som har vist sig så skuffende?

Hvad mon det bliver? Indrømmelse af egen utilstrækkelighed eller nye konspirationer mod den onde Bush-regering? Spændingen er næste ikke til at holde ud. Næsten…

6 thoughts on “I morgen er det Plame-dag (igen)

 1. Michael Gram

  Så blev spændingen udløst! Har kun set JP og Nyhedsavisen her til morgen, og de fortsætter med næsen i sporet. I Nyhedavisen endda helt uden at nævne Richard Armitage. I JP udstyres Robert Novak endda med titlerne “den konservative kommentator” og “stærkt højreorienterede”. Så ved vi, at han er et slemt menneske…Der er simpelthen noget galt med mediernes verdensbillede. Man ser kun det, man vil se.

  Svar
 2. Fru Fogh

  Kan ikke undre, at Berlingeren er medsponsor til det stort anlagte møde med Al Gore og Hans Blix. Tanten er gået i kloster

  Svar
 3. Mr. Brian

  Der findes jo ikke en ægte borgerlig/konservativ tradition her i landet – kun forskellige grader af socialdemokratisme. Det der viser at Tanten, efter danske forhold, faktisk er en højreorienteret avis, er at de trods alt ikke kalder den amerikanske administration for en flok løgnere…ikke kald…ikke…hmmm…kalder…well, whadda-ya-know: http://www.berlingske.dk/udland/artikel:aid=849828/Jeg opgiver. Til Mr. Law & Punditokraterne: Bliv ved med at hamre løs på Berlingeren; den har fortjent hvert evig eneste hug…og så lidt mere til.

  Svar
 4. David G.

  Det påfaldende ved Gore-Blix stormødet er at der øjensynlig er tilstrækkelig mange nyttige idioter blandt danske erhvervsledere, der vil betale for at deltage i det (eller rettere, får lov at bruge deres virksomheds penge for at deltage i det, for de betaler vel ikke selv).

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.