Ugens citater: Wall Street Journal om avisfilosofi

Det se r ud til, at en af Punditokraternes yndlings-aviser, Wall Street Journal, er ved at skifte hænder.  Bancroft-familien er vistnok ved at sælge Dow Jones & Co. imperiet til Rupert Murdoch.  Det kan der vist både være godt og skidt ved, men på ledersiden i dagens udgave er der ihvertfald en artikel , der handler om dette og avisens filosofi, og her er to-tre gode citater.

Det første er fra en af avisens første debatredaktører, den eksil-skotske, fhv. liberale politiker, William Peter Hamilton:

“Don’t believe the man who tells you there are two sides to every question. There is only one side to the truth.”

Avisen har–i modsætning til stort set alle andre amerikanske aviser–ikke anbefalet en præsidentkandidat siden Herbert Hoover, fordi man bevidst foretrækker at rose eller kritisere kandidaternes ideer og specifikke forslag i.f.t., hvad der er avisens udgangspunkt. Som avisens tidligere chefredaktør, William Grimes, sagde, da Truman i 1948 angreb den for at være “Republikanernes bibel”: “our loyalties are to the economic and governmental principles in which we believe and not to any political party.”

Og hvad var og er de så? Det svarede Grimes på i en leder, “A Newspaper’s Philosophy,” 2. januar 1951:

“On our editorial page we make no pretense of walking down the middle of the road. Our comments and interpretations are made from a definite point of view. We believe in the individual, in his wisdom and his decency. We oppose all infringements on individual rights, whether they stem from attempts at private monopoly, labor union monopoly or from an overgrowing government. People will say we are conservative or even reactionary. We are not much interested in labels but if we were to choose one, we would say we are radical.”

Det er sgu’ da en Punditokrat-avis!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.