Ugens citat: Guevara & Stalin

 Hermed et afslørende citat fra ca. 1954 af alle venstre-ekstremisters idol, Che Guevara:

“[I have sworn] before a picture of our, old much lamented comrade Stalin that I will not rest until I see these capitalist octopuses annihilated.”

Ved samme tid underskrev Guevara sig som “Stalin II”. I 1960–fire år efter Krustjevs afsløring af Stalins forbrydelser–nedlagde Guevara en blomsterkrans ved Stalins grav.

(Kilde: Samuel Farber, “The Resurrection of Che Guevara”, med hat-tip til Uriaspostens Kim Møller)

3 thoughts on “Ugens citat: Guevara & Stalin

 1. Niels A Nielsen

  Men han var nok en stor organisator…”Denne tendens til moraliserende og pædagogisk historieskrivning bærer en umiskendelig duft af borgerlig kanonpolitik med dens følge af politisk inspirerede institutter og kommissioner. Hertil hører en ubehagelig, såkaldt tænketank, CEPOS, med professionel konservativ mediespredning.” ”Hvor er det trist og forstemmende, at vi skal leve i en slags meningsterror herhjemme under et lille mindretal af reaktionære historikere, der ønsker at sætte sig på meninger og holdninger og forfølge andre synspunkter,” – Historikeren Kristian Hvidt i JP om de “borgerlige lænkehunde”

  Svar
 2. Nikolaj Hawaleschka Stenberg

  Dette indlæg passer iøvrigt fint sammen med de to indlæg om Venstrefløjen og deres ønske om flere Killing Fields, der er postet her for nyligt.Jeg så en gang på en t-shirt med den smukke påskrift: “Che Guevara fortjente at dø.” Gad vide om man stadig kan købe dem.

  Svar
 3. Flemming Kaasgaard

  @ Nikolaj Hawaleschka Stenberg, jeg har kendskab til et sted hvor man i hvert fald indtil for nyligt kunne købe t-shirts med et billede af Guevara og påskriften “Is your idol a mass murderer?” – hvis det skulle have lignende interesse kan du evt. lige smide mig en mail, så undersøger jeg gerne om der skulle være flere tilbage….

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.