4 thoughts on “Klumme om 1968

 1. Mr Law

  @ Glen,Rart at høre, at du har savnet mig.Bare rolig, jeg har en kronik på vej næste søndag i Berlingeren, der nok skal få defaitisterne op i det røde felt.Indtil da vil jeg anbefale dig at læse Bent Bs lille indlæg i dagens Berlinger. For hvis pointen med vedhæftede link er, at MSM i almindelighed, og NYT i særdeleshed har været alt for positiv i deres bedømmelse af Irak, Afghanistan m.v., så har du vist ikke fulgt tilstrækkeligt med i dækningen.

  Svar
 2. Glen Mikkelsen

  Det bliver ikke til så meget læsning af danske medier herovre i Kina, men jeg vil bestemt gøre mit for at huske din kronik, Jesper. Om ikke andet bringer de oftest mit *** i kog – og det er jo ikke så skidt endda :-). Mere interessant end den almindelige fnidder i hvert fald. Men nej, pointen var ikke, at MSM og NYT har været for positive eller medløberiske. Heller ikke selv om NYT to gange har været nødsaget til at undskylde for at have købt propagandaen wholesale.Pointen var at udgangspunktet for adskillige af dine tidligere “det går meget bedre i Irak end medierne rapporterer” (eller i hvert fald ikke så dårligt) indlæg på området, når vi undtager en tendentiøs læsning af et Osama Bin Laden statement, netop synes at have haft udgangspunkt i ‘analyser’ og ‘førstehåndsberetninger’ som de i den glimrende artikel omtalte… plus naturligvis indlæg i det journalistisk uangribelige… eh… Weekly Standard og ‘akademiske’ indlæg fra Hanlon, Pollack og andre med samme situation som de ex-generaler/corporals-nu-engageret-i-sikkerhedsindustrien, artiklen slagter me fynd og klem.Pointen var dermed også, at artiklen måske kunne føre til selvransagelse? I et eller andet mål? Desværre er det jo bare sådan, at det oftest er sværere at erkende, at man er blevet narret, end faktisk at blive det. Sådan har vi det nok alle. Det gælder i hvert fald overtegnede.

  Svar
 3. Mr Law

  @ GlenKina? Det lyder, som om du har det en del mere spændende end jeg.Jeg forstod nu godt din pointe. Og NYTs pointe med at bringe den. Beretningerne fra Irak har været hovedsageligt positive det sidste år. Det afhænger ikke kun af budbringerne, som NYT gerne vil give indtryk af, f.eks. de faldende tabstal, tilbagegangen for al-Qaeda, tilbagegangen for Sadr (jo da, tilbagegangen), de politiske tiltag i forsoningsprocessen, udsigten til afholdelse af lokalvalgene til oktober, osv. osv.Det tegner billedet af, at demokratiet i Irak fortsætter, og at Irak forbliver en samlet nation. Det kan stadig gå galt, men det er billedet lige nu — uanset budbringerne.

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.