Crony Capitalism

Crony capitalism” er et af de begrebet, der mangler en dansk-oversættelse til: Det beskriver et økonomisk system, hvor udnyttelsen af politiske bekendtskaber og netværk har afgørende betydning for en virksomheds drift og profitabilitet. Randall G. Holcombe fra Mercatus Center på George Mason University har i oktober udsendt et arbejdspapir om fænomenet, og konklusionen fremgår af titlen: Crony Capitalism – By-Product of Big Government. Det kan læses her (pdf).

1 thought on “Crony Capitalism

  1. Johannes Polemicus

    Cronyism er et biprodukt af government på samme måde som kriminalitet er et biprodukt af lovgivning. Det er næppe noget godt argument for afskaffelsen af nogen af delene.

    Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.