Sagde han virkelig dét …?

Hørte jeg noget helt galt i Radioavisen for lidt siden? Eller sagde statsminister Anders Fogh Rasmussen lige, at han havde opfordret USA og G8 til at sikre en handel med ulandene, som er baseret på "balanced and fair trade"?

Hvor er vi henne, når en liberal politiker lyder som om, at han er talsmand for neo-protektionisterne bag Live 8, De Autonome og Mellemfolkeligt Samvirke?

5 thoughts on “Sagde han virkelig dét …?

 1. Anonymous

  Kunne også være det var udtryk for, at han ikke finder det “balanced and fair” med den enorme støtte vi giver til landbruget samtidig med vi gemmer os bag toldmure.

  Svar
 2. Peter Kurrild-Klitgaard

  Tja, det kunne man da håbe. Men hvorfor så ikke sige dét? Faktum er, at stort set alle, der taler om “balanced trade” er protektionister af en eller anden art, og at “fair trade” stort set kun bruges af frihandelsmodstandere som antonym i.f.t. “free trade”. Ved at anvende modstandernes begreber, men ikke gøre det klart at man “i virkeligheden” selv mener noget andet med dem, opnår man kun at give disse ekstra legitimitet.

  Svar
 3. Bek

  Jeg vil så oplyse dig om, at begge parter – altså både Bush og Fogh – er fortalere for ren frihandel, og begge har talt for en afskaffelse af landbrugsstøtten i både USA og EU. Det har de både fortalt under det netop overståede møde, og inden. Man kan jo altid fordreje sandheden, hvis man kun kender halvdelen af den. Derfor kan man ikke blot afgøre sit syn på Foghs udtalelse ud fra den ene sætning, men derimod må man også kende baggrunden for den. 🙂

  Svar
 4. Jake Barnes

  Any comments from Denmark on Bush’s visit? (In English) Bloggers in America would love to hear some comment from someone “on the ground”. BTW, thanks for your hospitality of our president and let us know what that lovely building was behind the press conference. Beautiful!

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.