Politik som de(t) smukkes kunst …

Punditokraternes gode ven (og læser), den produktive og innovative svenske public choice økonom Niclas Berggren fra Ratio Instituttet, har bedt os om via Punditokraterne at forsøge at rekruttere deltagere til et survey i.f.m. et forskningsprojekt, der ser på bl.a. politik og betydningen af folks udseende! …  Så hermed Niclas’ egen henvendelse + et link:

Participate in a scientific study of beauty

You are welcome to participate in a scientific study of beauty carried out by three academic economists: Associate Professor Niclas Berggren, The Ratio Institute, Dr. Henrik Jordahl, Uppsala University, and Professor Panu Poutvaara, University of Helsinki. They study how differences in beauty, and some related traits, are perceived, and for this purpose they need respondents from different countries.

Respondents have the option to participate in a lottery with a 200EUR prize.

The link is http://www.beautystudy.se

Please write PUNDITOKRATERNE as your city of residence, as an indication that you found information about the study at this blog.

All replies are anonymous. Deadline for participation is December 8. Any questions can be put to niclas.berggren@ratio.se. Thanks in advance for your time and help!

Please write PUNDITOKRATERNE as your city of residence, as an indication that you found information about the study at this blog.

All replies are anonymous. Deadline for participation is December 8. Any questions can be put to niclas.berggren@ratio.se. Thanks in advance for your time and help!

3 thoughts on “Politik som de(t) smukkes kunst …

 1. Bielefeldt

  Var det Søren Pind, der under kommunalvalget citerede en tidligere amerikansk præsident for engang at have sagt, at ”politik er show business for grimme mennesker”? Hm, hm.

  Svar
 2. David G

  Det er velkendt, at høje og harmonisk byggede mennesker tjener mere, opnår mere, og har det bedre.Gennemsnitshøjden for mænd i det amerikanske Senat er 188 cm, hvilket er ca 12 cm over det nationale gennemsnit, som iøvrigt er faldende pga asiatisk og massiv latinamerikansk indvandring. Gennemsnitshøjden for direktører er ca. den samme.Højde og skønhed korrelerer i nogen grad. Se om alt dette Matt Ridleys bøger (den mest relevante hedder såvidt jeg husker The Red Queen).Anekdotisk vidnesbyrd. Jeg glemmer aldrig den mærkelige fornemmelse, der greb mig, da jeg for ca 18 år siden deltog i en Hoover Institution reception i Washington. Det gik pludselig op for mig, at den mærkelige fornemmelse tildels skyldtes, at næsten alle gæsterne var mindst lige så høje som jeg (jeg er 182) og det gjaldt også kvinderne (som iøvrigt også var sensationelt smukke).Ja, skønhed, magt og højde korrelerer.David G.

  Svar
 3. Peter Kurrild-Klitgaard

  Der er dog en bemærkelsesværdig undtagelse ved Hoover Institution (altså en _meget_ lille mand), som gør, at vi, der er under 170 cm, ikke har grund til at føle os underlegne … (ihvertfald ikke af den grund alene!).

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.