Bremer om Irak

Paul Bremer har vakt opmærksomhed med sin beskrivelse af sin tid som leder af besættelsen af Irak forud for de frie valg. Især har medierne gjort meget ud af hans kritik af, at der ikke var nok soldater.

Hvis man ikke lige har tiden til at læse hele hans bog og ikke vil nøjes med mediernes gengivelse, kan man her se, hvad han mener. Det er som sædvanligt mindre vidtgående end mediernes dækning.

2 thoughts on “Bremer om Irak

  1. Jens Torfing

    Det er symptomatisk, at der skal en Paul Bremer til at åbne øjnene på krigstilhængerne. Mange af de pointer, han efter sigende fremfører i bogen (jeg er endnu ikke selv læst den) er jo pointer, som adskillige krigsmodstandere eller skeptikere har fremført siden dag et af Irakkrigen. Bremer hævder, som mr. Law også skriver, at der var et udtalt behov for mange flere amerikanske tropper end der egentlig blev indsat for at kunne vinde krigen og derefter freden. Sagde Demokraterne ikke det på et meget tidligt tidspunkt i forløbet? Man må derfor også gå ud fra, at hans bog er en indirekte kritik af forsvarsminister Rumsfelds temmeligt arrogante strategi om at strømline det amerikanske militær. Alene af den grund er den måske værd at læse, også for modstandere af krigen i Irak. /Jens

    Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.