Nedlæg forsvaret!

Først var det historien om, at danske værnepligtige opfordres til at skyde for at dræbe, der tog avisernes forside. Værnepligtige stod i kø for at græde ud, Hærens Konstabel- og Korporalforening tog afstand fra det uhyrlige, og forsvaret lovede at kuglegrave sagen. For det kunne da ikke passe.

Dernæst var det historien om, at danske soldater i Afghanistan skulle være med til at rydde opiumsmarker, fordi opiumshandel er med til at finansiere al-Quada. Det kunne heller ikke passe, eftersom truslen mod de danske soldater “vil stige markant”, hvis de danske styrker “bliver mere involveret i narkotikabekæmpelsen”, sådan som Forsvarets Efterretningstjeneste kunne oplyse. Efter spørgsmål fra SF afviste både udenrigsministeren og forsvarsministeren, at danske soldater skal være med til at rydde valmuemarker i de farlige Taleban-dominerede områder. På Berlingske Tidenses spørgsmål om, hvad de danske soldater skal gøre, når de kommer forbi en opiumsmark, svarede udenrigsministeren: “Så skal de sige til den afghanske regering, at her er en opiumsmark”. De skal altså ikke tage affære? “Nej, det skal de ikke”.

I dag var det så forsidehistorien om, at samme soldater skal være med til at jagte Taleban-terrorister i Afghanistan. Igen afviser udenrigsministeren det ondsindede rygte. Han udtaler: “Der er mange forskellige opgaver, de skal varetage. Men det er den amerikanske styrke, der jagter terrorister”.

Så er det, man får lyst til at spørge punditokratisk: Er danske soldater ikke længere soldater? Er de i takt med den almindelige, blødgørende tidsånd blevet til en slags hjælpe- og socialarbejdere i uniform – eller er det bare hykleri og halve vinde?

Hvis danske soldater ikke længere må forsvare sig selv, landet og de aktioner, landets regering sender dem ud på, så nedlæg forsvaret. Så kan det være ligemeget. Hvad har vi gjort for at leve i sådan et land?

6 thoughts on “Nedlæg forsvaret!

 1. Claus L.

  Veltalt Jalving. Jeg tænkte nøjagtig det samme, da jeg læste aviserne her til morgen. Og netop det at man kan benytte soldaterne til at bekæmpe heroin handlen, synes jeg vil være en fantastisk ide. Vi kan måske endda være så heldige, at det kunne få en lille effekt herhjemme, ved der bliver færre misbrugere. Jeg er sikker på at vores soldater ved, hvornår våbene skal bruges og hvornår de skal lade værer. Vores soldater er nogen fornuftige mennesker, som fortjener mere tillid end vores politiker, journalister og til tider den nok gennemsnitlige dansker giver dem.

  Svar
 2. vivi Andersen

  Thi de vidste ikke hvad de gjorde, da de medvirkede til en feminisering af DK og resten af Europa .Men det kommer de og vi til at finde ud af en skønne dag.Og bliver det ikke os – bliver det vores børn og deres efterkommere som kommer til at skulle indfri denne debitering foretaget gennem 30+ år af os allesammen .Vi elsker vores børn – vi elsker vort land ??

  Svar
 3. Christian H.

  Bravo! Ud med pladderhumanismen! Dræb svinene for det er vel soldatens opgave at dræbe og alle ved jo at det at være krigsfange svarer til en feriekoloni. Forsvarets funktion kan jo ikke være at sikre stabilitet de SKAL jo sprede død og ødelæggelse. Skid huld i konventionerne! Vi har brug for nogle flere af Jalvings krigslidderlige typer der fra lænestolens hygge kan være med til at undergrave reglerne for krigsførelse! Lad os endelige få nogle flere hårdkogte krigere fremfor socialarbejdere i uniform! ARGHHH!!!

  Svar
 4. Jon Herstad

  Jeg må give dig, Mikael Jalving, fuldstændigt ret: Dansk forsvarspolitik er absurd dobbeltmoralsk. Venstrefløjen (inkl. De Radikale) mener konsekvent, at man kan sende soldater ud som fredsskabende med ordre om kun at operere defensivt, og overlade det beskidte arbejde til USA – som man så i øvrigt kritiserer for selv samme beskidte arbejde!Medierne er af samme overbevisning, hvilket mediedækningen er et tydeligt bevis på, hvorfor de borgerlige politikere herunder regeringen, på trods af den ændrede kurs i forsvarspolitikken til stadighed insisterer på at danske soldater skal operere defensivt.Den absurde dobbeltmoral er så udtalt, at det er svært at forstå de ikke selv kan se det. Vi skal med ud og ”redde verden”, i deciderede krigssituationer, men kommer det til kamphandlinger hvor enten de danske soldater kommer i fare, eller hvor de danske soldater kan være til fare for andre, ja så er det åh så forkert!I den konkrete situation mener jeg det er totalt naivt at tro, at det kan have nogen som helst betydning for antallet af narkomaner i Danmark hvad de danske soldater foretager sig i Afghanistan (Claus L.), derimod er det helt afgørende at få ødelagt en væsentlig finansieringskilde for Al-Qaeda og andre terrorister – hvilket Danmark meget passende kunne være med til.

  Svar
 5. Peter

  Det pudsige er at forsvaret har prøvet at være udsendt med meget strenge “skyd ikke ordrer”. Det var på de første missioner i Balkan, og det var da en katastrofe ud over alle grænser.

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.