Punditokraterne i medierne

Denne blog var forleden omtalt i en længere artikel i Information om den danske blogosfære, og der var–måske lidt overraskende–overvejende pæne ord med på vejen.  Den fulde artikeltekst findes hos forfatteren her, men her er den for os centrale passage:

“Ingen af disse bloggere [Uriasposten m.fl., red.] er tilsyneladende politisk aktive i gængs forstand. Og ikke alle er lige velartikulerede eller høflige i tonen.

Et mere gennemarbejdet bud på en decideret politisk blog i polemik med sin omverden, er den fritænkende Punditokraterne.dk, der virker inspireret af den amerikanske Instapundit (nr. 7 på top 50) og den britiske Samizdata.net.

Punditokraterne er blandt andre folk fra Copenhagen Business School, jurister og en Groft Sagt skribent fra Berlingske forsamlet for at skyde med meget liberale, verbale skarpskud. En velargumenteret og belæst flok, der stadig savner kvalificeret modstand fra deres politiske modfløj. Til gengæld ser de ikke ud til at kunne levere et gennembrud i form af en markant selvstændig historie, fordi de ikke oplever verden, men snarere fortolker den fra et skrivebord.”

Det er sådan set i orden, som de ville sige i Århus.  Vi skal i fremtiden bestræbe os på også at komme med en selvstændig historie, så vi kan få et gennembrud …

1 thought on “Punditokraterne i medierne

  1. Redaktøren

    Og så var vi i medierne igen …Dd. har Altinget en artikel specifikt om denne blog (http://www.altinget.dk/Christiansborg/artikel.aspx?id=49802). Heri heddet det bl.a.:”NYHED: Det lyder som en dødssejler. Men på et år har tre professorer og en gruppe yngre akademikere skabt en populær weblog, hvor ny forskning politiseres og diskuteres med en borgerlig liberal vinkel. Lixtallet og abstraktionsniveauet er højt, men det er besøgstallet også. …Mellem 5000 og 8000 brugere klikker sig hver uge ind på webloggen punditokraterne.dk, der er det nye hotte sted for politisk interesserede, som gerne vil inspireres eller provokeres af indlæg og diskussioner, udtænkt af borgerligt liberale hjerner. Dermed er bloggen det 3. mest besøgte politiske websted i Danmark af de tilmeldte på Chart.dk, som fører indeks over de meste besøgte websteder. Sitet er kun overgået af Agora, en politisk weblog, og statsamternes hjemmeside. … Emnerne hos punditokraterne.dk varierer fra indlæg med den klassiske titel: Konservatisme vs. Liberalisme, til indlæg om Muhammed-krisen og en kommentar til en – efter sigende – politisk farvet teaterforestilling på Det kongelige Teater. Lixtallet og abstraktionsniveauet er højt, og der er ikke gjort forsøg på at skjule, at bloggen henvender sig folk, der er mere end blot almindeligt politisk interesserede.”Og for to uger siden var vores blog omtalt i Jyllands-Posten:”Jesper Lau Hansen, juraprofessor på Københavns Universitet, bruger en del tid på at blogge. Han er en del af https://www.punditokraterne.dk, hvor en lille gruppe politisk interesserede mennesker skriver om, hvad der rører sig i tiden. »Man er sikker på altid at komme til orde, lige når man vil,« siger Jesper Lau Hansen, »der er ingen redaktør, der beskærer ens indlæg eller lader det vente, til det er blevet uaktuelt.«En anden styrke ved at dyrke weblogs er, at man kan lave links, der underbygger det, man skriver om. »Som juraprofessor er jeg vant til at skrive noter. På webloggen er det virtuelle fodnoter, jeg laver. Hvis jeg skriver om en CIA-rapport, kan jeg lave et link til den, hvis jeg skriver om samme rapport i en avis, må læserne nøjes med at tage mine ord for gode varer. På nettet kan man umiddelbart kontrollere, hvad jeg skriver,« siger Jesper Lau Hansen.Han har ingen problemer med at tro på det, han læser på de seriøse weblogs. »Det, aviserne trykker, er udtryk for en tendentiøs gengivelse af fakta. Journalistens private sindelag kan ses, for eksempel gennem det, han undlader at skrive. Man taler om kritisk journalistik. Men hvad er det? Før i tiden var det journalistik, der forholdt sig kritisk til sine kilder, i dag forholder den sig kritisk til magthaverne. Det er et alvorligt værdiskred. Jeg mener, at journalister ikke tager kildekritik alvorligt nok. Derfor er der brug for weblogs, og derfor er de ikke bare et fænomen, der er til for de utilfredse, men for dem, der har noget, de vil sige,« siger juraprofessoren, der til dagligt udtaler sig som professor i kapitalmarkedsret, men som altså også finder tid til at blogge.”

    Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.