Borgerlig kulturkamp

I gamle dage var DR's P1 kanalen, hvor man kunne høre tre socialister snakke om socialismen. Senere blev det kanalen, hvor man kunne høre tre socialister snakke om liberalismen.

Nu er P1 begyndt på noget nyt. Den forgangne weekend bragte P1 et indslag om den borgerlige kulturkamp. Medvirkende i studiet var Henrik Gade Jensen (CEPOS), Christopher Arzrouni (CEPOS) og Niels Lillelund (JP). Dér sad de så stille og fredeligt og diskuterede kulturkamp – kun afbrudt af Peter Kurrild-Klitgaard (CEPOS).

Altså borgerligt-liberale, der diskuterede borgerlighed og frihed. En absolut nyhed på P1.

Hør selv med – selvom indslaget (ud over sin form) ikke bragte de store nyheder på banen:

http://www.dr.dk/P1/Agenda/Udsendelser/2006/0327121509.htm

 

3 thoughts on “Borgerlig kulturkamp

  1. Auberon Herbert

    Fremragende program. Blot to klagepunkter (hvoraf det ene nok er svært at gøre noget ved):For det første lød Arzrouni, Gade Jensen og Lillelund alle tre meget tågede og uklare med hensyn til, hvorledes de mener, at et borgerligt/liberalt/liberalistisk samfund skal se ud. Sådan er det nok i sagens natur – at vi i modsætning til venstrefløjen m.v. ikke har færdige recepter, der fortæller hvad (et) endemål(et) er. Det anerkendte deltagerne, og det er altsammen godt – men det er nok samtidigt det svage punkt, når det gælder om at vinde sjæle.For det andet lød Arzrouni håbløst naiv, når det gælder den udvikling, samfundet har været igennem og dets fremtidige udviklingstendenser. Arzrouni fik det til at lyde som om, at markedsøkonomien vinder frem, når det tværtom er et faktum, at der ikke går een dag, hvor statens rolle ikke bliver større. Og desværre er den største trussel for friheden herhjemme netop partiet Venstre, som nu for alvor synes at have opgivet at være Danmarks Liberale Parti.

    Svar
  2. Sam

    Ja, selvfølgelig lød de tågede; det er netop sådan man vinder hjerter. Karl Marx var også tåget når han skrev om det kommunistiske samfund. Når man skal forføre folk til et samfundsomvæltende projekt, glæder det netop om at tale så tåget som muligt, – på den måde kan alle de hungrende sjæle selv digte deres vådeste drømme ind i utopien/endemålet (endemålet… aner man genklange fra den selv samme djævleske modstanders dialektisk-materialistiske teleologi?).

    Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.