Adam Smith & den usynlige hånd

Jeg glemte vist lige at gøre vores vest-danske og udenlandske læsere opmærksomme på, at jeg forleden havde kronik nr. 2 i min "1776-2006"-serie i Berlingske Tidende.

Første afdeling handlede om Thomas Jefferson og amerikansk konstitutionalisme (4. juli); anden afdeling handlede om Adam Smith, den usynlige hånd og Wealth of Nations, der i år kan fejre 230 år (4. august).

Tredje og sidste kronik kommer til at handle om David Hume, der døde i … ja, rigtigt gættet … 1776.

1 thought on “Adam Smith & den usynlige hånd

  1. Johan Espersen

    Fin kronik. Det er altid godt, at den gode Adam Smith får lidt omtale. Jeg har selv lige læst Adam Smith’s Moral Philosophy af Jerry Evensky, som undersøger sammenhængen mellem Wealth of Nations og Theory of Moral Sentiments (med særlig vægt på sidste). Adam Smith er bestemt ikke så triviel og ordinær som den populære opfattelse ellers foreskriver. Jeg har på fornemmelsen – som du vist også får skrevet – at de færreste har et førstehåndskendskab til mandens skriverier.

    Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.