Rachlin om Lenin & skeletter i skabet

Vores ærede on/off gæste-punditokrat Samuel Rachlin havde i denne uge i forlængelse af genbegravelsen af den danske prinsesse Dagmar, der blev russisk kejserinde som Maria Feodorovna, et fortrinligt indlæg i International Herald Tribune.  Her er essensen:

“When will it finally be Lenin’s turn?

Ever since the collapse of the Soviet Union, and more so since the remains of Czar Nicholas II and his family were reburied eight years ago, there has been talk of moving Lenin out of his mausoleum on Red Square and to bury him alongside his mother in St. Petersburg’s Volkovskoye Cemetery, as he requested in his last will. But the idea has not gained any momentum in Russia.

Removing the embalmed body of the father of the Russian revolution from the grand mausoleum, which served as the symbolic heart of the Soviet Union, would be the beginning of a necessary confrontation between Russia and the murderous dictatorships of Lenin and Stalin.

It would begin the catharsis that Russia so badly needs to rid itself of the skeletons in the closets of its history.

Today we need someone to say, “Mr. Putin, tear down this mausoleum.” Give the millions of innocent victims of Lenin and Stalin the apology that they and their descendants deserve and let the historic truth finally be heard all over your country.”

Læs resten her.

4 thoughts on “Rachlin om Lenin & skeletter i skabet

 1. NHS

  I Moskva-floden? Nej! Tænk på fiskene! Så hellere ned i en af Ruslands atomaffalds lodsepladser. Så kan man ved samme lejlighed undersøge, om det ikke passer, at Lening lyser mere op end det brugte plutonium.

  Svar
 2. Bjarne Thyregod

  Øh,var hende der Dagmar ikke bare mor til en despotisk antidemokratisk tyrran, som var en arg modstander af demokrati.Der er vel ingen grund til at bruge energi og skattekroner på at grave knoglerne af hende op og transportere dem til Rusland.Og det er da dikrekte latterligt at TV-transmittere en begravelse af nogle knogler af konen og moderen til nogle depotiske russiske tyranner.Zar-vældet og dets blindhed for folkets pinsler og demokratibevægelsens styrke – førte lige lukt til revolutionen i Rusland.

  Svar
 3. Niels A Nielsen

  At man på den måde behandlede Lenin, som var han sendt fra himlen, er et fint håndgribeligt bevis på, at kommunismen var en slags verdslig religion med profeter, forjættelser og hellige bøger.En anden religionsindstifter og utopist, Muhammed, er ikke på vej i graven. Han har desværre beholdt sin tiltrækningskraft og idolstatus over så mange århundreder, at den totalitære tragedie er så meget desto større i de egne af verden, hvor hans islamiske lære har fået tag i sindene.Som nobelpristageren V. S. Naipaul gør opmærksom på, så er det lykkedes, hvor islam er trængt frem, at udslette erindringen om det, der var før. I Pakistan såvel som i Iran er det lykkedes (som kommunismen også ville det og forsøgte det) at ‘dræbe historien’, at rasere fortiden og begynde helt forfra. Tiden før islam eksisterede ikke mere, det var en mørketid. I Pakistan starter historien således med Arabien og islam… I de muslimske lande har man derfor ikke noget at falde tilbage på, en historie at besinde sig på, som man gudskelov har i Rusland – hvad Rachlin jo også gør opmærksom på og sætter sin lid til.I Danmark og Europa er den nye (eller snarere gamle) totalitære trussel fra islam vokset til en sådan størrelse, at havde ovenstående post og kommentarer handlet om Muhammed i stedet for om Lenin, så kunne Punditokraterne – via Nyhedsavisen, TV2, DR og Al Jazeera – pludselig risikere at havne i søgelyset hos totalitarismens nidkære beskyttere i Danmark, Egypten og Pakistan, hvorefter oprørte klager, fatwaer og dødstrusler ville fyge igennem luften i en sådan grad, at redaktøren kanske måtte gå under jorden.Man skal I dagens Europa have ikke så lidt mod og karakterstyrke for at kritisere den islamiske totalitære trussel. Tænk f. eks. på den franske filosof, Redeker, der nu (på egen regning!) må opholde sig på skiftende adresser, fordi han har skrevet et islamkritisk essay…Som han selv påpeger, er han i realiteten blevet straffet for at have benyttet sig af sin konstitutionelle ret. Der er ved at lægge sig en knugende frygt for islam over Europa. Sådan var det dog ikke engang under den kolde krig, hvor enhver i Vesteuropa uden frygt for repressalier kunne offentliggøre den mest sønderlemmende kritik af kommunismen. Og det bliver ikke bedre af, at vore dhimmiserede medier klasker det på forsiden som en sensationel, uhørt og forargelig begivenhed, når nogen har formastet sig til at tegne Muhammed med en sjov næse…. Kan vi mon snart lægge Europa i graven sammen med Lenins balsamerede lig?

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.