Ugens citat: VU om samtykke, frihed & polygami

Hele Danmarks borgerlige netavis 180Grader.dk har et dagsaktuelt, omend to år gammelt, citat fra de unge liberales politiske program:

”Staten skal ikke bestemme hvorvidt man må have mere end en ægtefælle, dette må være op til de enkelte par at afgøre. Eneste krav for at få flere ægtefæller skal være den/de nuværende ægtefæller(s) samtykke.”

VU’s Thomas Banke uddyber til 180Grader:

Polygami?

”Hvis kvinder vitterligt ønsker at lade sig gifte ind i et harem, så mener jeg faktisk ikke at det en politisk opgave at blande sig i. Det må være folks frie valg. … Hvis ikke der er tale om tvang eller misbrug, så er det svært, synes jeg, at finde nogen grund til at lovgive imod det. Også selvom jeg ikke selv bryder mig om den form for ægteskab.”

VU’s formand, Karsten Lauritzen, kan derimod ikke helt finde ud af, hvad han mener.

Billedet viser et typisk dansk bunkebryllup.

4 thoughts on “Ugens citat: VU om samtykke, frihed & polygami

 1. Auberon Herbert

  Ja, de må vist se at få kaldt den VU-formand og den minister til orden og få dem mindet om, hvad frihed vil sige …

  Svar
 2. LuckyLibertas

  Underholdende pseudoproblemer: Hos oplyste kvinder i et frit demokrati vil “ægteskab”, som “hver mand sit eget bordel” være et meget begrænset problem.Islamister og mormoner har ikke fremtiden for sig.I øvrigt må man ikke være alfons i Danmark og jeg tror ikke det hjælper at det er til eget brug.

  Svar
 3. John

  Så vidt jeg har forstået, var det Abdul Wahid Petersen, der startede debatten. I går aftes på Deadline talte han om kvinder i eks-Jugoslavien og Tjetjenien, som levede under forfærdelige vilkår. Hvis disse nu kunne blive gift med en allerede gift muslimsk mand i Danmark, mente AWP, at de dermed kunne hjælpes. Hedder det ikke pro-forma? Jeg har intet imod at hjælpe mennesker, der har det forfærdeligt, men det er vel rimeligt at hjælpe dem, der har det mest forfærdeligt, først?

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.