Capice?

Ok, denne post har ikke spor med politik, økonomi, filosofi, statskundskab, eller noget som helst relateret at gøre. Intet. Zip. Det eneste, den har med denne blog at gøre, er, at jeg tidligere her på stedet har skrevet om, hvad jeg opfatter som den absolut bedste TV-serie, jeg nogensinde har fulgt: The Sopranos. Bedre bliver TV-underholdning næsten ikke. Relativt få i min omgangskreds har dog fulgt serien fast, hvilket jeg kun kan forklare med, at man i Danmark ikke har forstået–eller villet–vise serien på et tidspunkt, hvor børnefamilier endnu er vågne (omend børnene nok helst skal være andetsteds).

Men, men … om knap en time (EST) ruller så afsnit nr. 86, “Made in America”, over skærmen på HBO i USA, og så er det uigenkaldeligt bada bing! for Tony e famiglia. Og skal man tro rygterne er sidste sæson mere blodig end The Untouchables, Goodfellas, Casino og alle tre Godfather film tilsammen–og iøvrigt fyldt med skjulte, referencer til sidstnævnte. Jeg er helt syg over ikke at kunne få set det sidste afsnit, før dansk eller svensk TV får taget sig sammen til omsider at sende hele sæsonen. Indtil da kan man se en masse gode clips fra serien her. Men hvis nogen her eller andetsteds formaster sig til at afsløre, hvordan det hele ender? Fughedaboutit! Så er vedkommende en fanook, der bliver whacked og fundet i 31 små og store stykker på en affaldsplads på Danmarks svar på New Jersey (Amager). Capice?

PS. Hvis der er alligevel er nogen læsere, der insisterer på, at dette skal have en politisk vinkling, kan de jo læse min gamle post og kommentarerne til den.

9 thoughts on “Capice?

 1. Cirkushunden Bongo

  For de letsindige gestalter, der ser frygtelig let på ophavsrettigheder, og har svært ved at vente til TV2 eller andre skandinaviske stationer nosset sig sammen, DVD’erne udkommer eller HBO får internet-baseret pay-per-view, kan det nævnes at installation af programmet utorrent efterfulgt af en søgning på torrentspy på f.eks. seriens navn, kan resultere i de mærkeligste ting. Hvis man nu f.eks. ville se sidste afsnit, der endnu ikke er sendt på dansk TV, kan det nævnes at sæsonangivelserne typisk angives i formatet S06E?? hvor ?? udgøres af tallene 13-21 (13 værende første afsnit af del 2. af 6 sæson og det, endnu ikke sendte, 21 det sidste).

  Svar
 2. John

  Jeg var så heldig at købe de første 6 sæsoner i Beijing i en butik hvor det var meget tys-tys med de der piratkopier (det mindede om Christiania – de havde vagter rundt omkring med walkie-talkies), men hvorom alting var så fik jeg dem med for 200kroner, ikke værst, nu mangler jeg bare tiden til at se SÅ mange afsnit.

  Svar
 3. Niels

  Hej Peter.Når du nu bliver færdig med “Sopranos”, så kan jeg anbefale en værdig afløser i form at serien “The Wire”, der efter min mening har væsentligt bedre plotudvikling og mindre to-dimensionelle karakterere end Sopranos. Især tror jeg du vil holde af Stringer Bell, der er næstkommanderende i forbrydersyndikatet “Barksdale Crew”. Bell læser Adam Smith, er liberitaner, studerer økonomi på aftenskole og forsøger at implementere markedsdrift i en organisation af hardcore ghetto-gangbangers.Sopranos har det problem, at den kræver at vi overser for mange plothuller – her er Tony’s bror, han har lige været i fængsel. Ham og Tony er barndomsvenner, og fætteren har faktisk haft enorm betydning for Tony, og den måde han er blevet på. I har bare aldrig hørt om fætteren før nu…http://en.wikipedia.org/wiki/The_Wire_%28TV_series%29Bedre end SopranosmvhNiels

  Svar
 4. Peter Kurrild-Klitgaard

  Jeg så netop her til aften på TV2 Zulu det definitivt sidste afsnit af serien. Desværre havde Buckleys klumme (og en amerikansk ven) spoleret afslutningen for mig, men det gjorde nu ikke så meget. Jeg synes, at hele sæsonen var god, og de sidste tre-fire afsnit var aldeles fremragende. En passende afrunding på en stor serie.

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.