180 Klumme om Amnesty

Jeg har æren af dagens klumme på 180grader, som omhandler Amnesty Internationals nyeste kampagne “Statsdiskrimination”, som jeg i klummen argumenterer for er udtryk for politik snarere end jura.

4 thoughts on “180 Klumme om Amnesty

 1. Peter Kurrild-Klitgaard

  Meget fint, Jacob. Jeg har selv i mange år (om end i to omgange) været medlem af AI, hvis grundlæggende arbejde og principper (og særligt indsats overfor politiske fanger), det er svært andet end at sympatisere med. Men jeg meldte mig ud for et årti siden, og hver gang jeg ser den slags udmeldinger, bliver jeg bekræftiget i, at det var rigtigt at melde sig ud.”Da starthjælpen omfatter personer, som ikke har boet i Danmark i 7 af de seneste 8 år inkluderer den både danske statsborgere og udlændinge, hvorfor Amnesty korrekt fastslår, at der ikke er tale om direkte diskrimination. Imidlertid er en langt større andel af personer på starthjælp udlændinge end danske statsborgere, hvorfor Amnesty konkluderer, at der er tale om indirekte diskrimination. “Kunne man mon med samme logik sige, at hvis der er procentuelt flere danske statsborgere i Danmark, som betaler topskat, end der er udlændinge i Danmark, der gør det samme, at topskatten så er “indirekte diskriminerende” overfor danskere? Det må vel være konsekvensen. Eller er det mon kun, når der er tale om overførselsindkomster og andre socialistiske foranstaltninger, at der kan være tale om diskrimination?

  Svar
 2. Superman

  Tak for en god klumme. Og den betydelige presseomtale af Amnesty’s kampagne taget i betratning, en særdeles tiltrængt klumme.Man kunne blot ønske sig at dit budskab kom ud til bredere kredse end lige 180grader og punditokraterne f.eks. i morgenaviserne. Og naturligvis at amnesty blev presset til at forholde sig til kritikken.Men jeg gætter på at du ikke ligefrem er blevet kimet ned af journalister fra DR og Tv2….

  Svar
 3. Niclas

  Vældigt interessant; delen med starthjælpen sammenlignet med andre lande fandt jeg ret interessant og kunne godt tænke mig at læse nærmere om det, hvis du har nogle henvisninger? (Jeg er selvfølgelig ikke i tvivl om fakticiteten af det, du skriver, men finder det bare interessant at se, hvordan folk klarer sig på diverse bistande – man er jo trods alt en humanist under uddannelse)I al fald kunne jeg godt tænke mig at vide, hvordan starthjælpen er sammenlignet landene imellem (købekraft osv.)…. og vi har vel allesammen engang være medlem af Amnesty International men ikke haft de store vægrelser ved det, efter man har indset nogle ting om organisationen efter sin udmeldelse.

  Svar
 4. Kimpo

  Lige et tip med hatten herfra. Du Jacob, er indtil videre den eneste bloggæst af kvalitet i P1’s ellers klamt femirøde kaffeklub. Har ikke hørt det hele til ende, men du lagde forrygende maskulint ud 🙂

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.