Weekendklumme: om Obamas egentlige legacy

Jeg har denne weekend en klumme i 180 Grader. Emnet er – igen – Barack Obama og hans økonomiske politik, som jeg finder aldeles uansvarlig på langt sigt. Men det lange sigt er der øjensynligt ingen, der taler om i USA eller her. Her er et kort pluk:

Som blandt andet Financial Times Washington-korrespondent Clive Crook har bemærket, betyder Obamas massive stimulanspakke, lagt sammen med andre store offentlige udgiftsstigninger til blandt andet en offentlig sygesikring, at den amerikanske stat får et planlagt budgetunderskud på minimum fire procent hvert år de næste ti år. De fire procent er altså det årlige underskud, staten realiserer, hvis Obama-teamets økonomiske fremskrivninger holder, og stimulanspakken får den virkning, man håber på. Hvis USA havde været medlem af Eurozonen stod landet derfor til en massiv næse de næste ti år for at føre uansvarlig finanspolitik, selv hvis administrationens optimistiske planer bliver til virkelighed.

Hele klummen kan læses her. God weekend.

2 thoughts on “Weekendklumme: om Obamas egentlige legacy

  1. Vivi Andersen

    Åh, hvad, man har vel ikke lyst til at kritisere manden, der kan gå på vandet, og hans økonomiske politik ?Så hellere undlade at kommenterer situationen og i stedet i stilhed lade amerikanerne tage den ekstra byrde der lægges på dem p.g.a. en uansvarlig økonomisk politik.

    Svar
  2. Hans Henrik Hansen

    “…den amerikanske stat får et planlagt budgetunderskud på minimum fire procent hvert år de næste ti år” – ja, fraværet af (hørbar) kritik virker påfaldende, ikke mindst når det erindres, hvorledes Bush-regeringen i tide og utide blev klandret for sin ‘groft uansvarlige’ udgiftspolitik (for FY2007 blev underskuddet 1,2% af bnp)!Kilde: http://www.cbo.gov/ftpdocs/89xx/doc8917/Chapter1.5.1.shtml#1069976

    Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.