Clint Eastwood – gal eller genial?

Omend jeg, hvis jeg var amerikaner, nok ville være republikaner, er det med en vis tøven, grundet den udvikling partiet har været inde i de sidste mange år. Til gengæld er jeg et stort fan af Clint Eastwood og den konservatisme/liberalisme han står for.

Eastwoods tale/stand up optræden på det Republikanske partikonvent i torsdags har i den grad sat sindene i kog. Stort set alle aviser (i hvert fald herhjemme) har været yderst negative, og følger dermed den linje som har været fremherskende i den demokratisk orienterede presse i USA. Og der er formentlig også en del aktive republikanere som ikke just var begejstret, omend tilhørerne på selve konventet ser ud til at nyde hvert et minut af Clintens 11 minutter lange optræden.

En politisk tale i traditionel forstand er det bestemt ikke. Jovist er der tidspunkter hvor han går i stå og andre hvor han afbryder sig selv, men der er også en del “clintske” højdepunkter og ind imellem er der en kritik – ikke kun af Obama – men af det politiske system generelt og dermed også det republikanske parti.

Og mon ikke en del vælgere – også i andre lande – som grundlæggende er helt enig med Clint Eastwood, når han mod slutningen siger, at:

I would just like to say something, ladies and gentlemen. Something that I think is very important. It is that, you, we — we own this country.

We — we own it. It is not you owning it, and not politicians owning it. Politicians are employees of ours.

And — so — they are just going to come around and beg for votes every few years. It is the same old deal. But I just think it is important that you realize , that you’re the best in the world. Whether you are a Democrat or Republican or whether you’re libertarian or whatever, you are the best. And we should not ever forget that. And when somebody does not do the job, we got to let them go.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yoqKdWY692k[/youtube]

4 thoughts on “Clint Eastwood – gal eller genial?

 1. Martin d'Andrade

  Det der især slog mig, da jeg så Clint Eastwoods tale, er hvor helt igennem menneskelig og ikke mindst medmenneskelig han virkede.

  Det samme kan jeg desværre ikke sige om de mennesker, der har kritiseret manden sønder og sammen uden reelt at have lyttet til, hvad det var han sagde.

  Skam få dem.

  Svar
 2. Peter Kurrild-Klitgaard

  @Niels/Martin: Enig. Man skal bare læse Michael Moores kommentar om Eastwood og så sammenligne de to. Så står det ihvertfald (endnu mere) klart for mig, hvem af de to, det er værd at beundre, og hvem det ikke er.

  Svar
 3. Jan Nielsen

  Så også talen efter at have hørt omtalen i de danske MSM.
  Synes bestemt ikke, at den havde fortjent at blive kritiseret så meget og den er faktisk også ret kritisk over for republikanerne.
  Dækningen af valget i de danske medier har været håbløs indtil videre…

  Svar
 4. Jørgen Olsen

  Eastwood siger selv han ikke havde forberedt sig på hvad han ville sige. Inspirationen kom først da han ventede på introduktionen, og han så en tom stol ved siden af sig. Han går derpå ud og leverer en stand up performance, improviserer og leverer et show der vakte stor begejstring blandt de mange tilskuere.

  Selv en anerkendt stand up komiker, Jackie Mason, anerkender at det var gennemført professionelt.

  http://synopsis-olsen.blogspot.dk/2012/09/topkomiker-roser-eastwoods-stand-up.html

  Citat:
  “Clint Eastwood forsøgte sig med en ting. Han forsøgte sig med en komedie rutine og det var en brillant udført komedierutine. Og helt bevidst anlagde han sig en rolle som lidt slidt og en smule gammel, for at få det til at lyde som om han ikke med vilje ville være krænkende eller direkte angreb nogen.”

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.