Deaton om fattigdom og mange flere om danske problemer

Nobelprisen er lige blevet uddelt og det betyder, at Nobelforelæsningerne er afholdt og offentligt tilgængelige (hattip: Nonicoc). Som bekendt modtog Angus Deaton økonomiprisen, og hans forelæsning – som kan ses her og har titlen ”Measuring and understanding behavior, welfare, and poverty”– skuffer ikke. De tilhørende slides kan downloades her.http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/economic-sciences/laureates/2015/deaton-lecture-slides.pdf.

Hvis Deaton ikke er nok, kan man med fordel tage et kig på præsentationerne fra torsdagens Vækstkonference, som Cepos var vært for i Industriens Hus. Der er blandt andet fremragende og skarpe indlæg fra Generalsekretær Andreas Kamm fra Dansk Flygtningehjælp, ATPs administrerende direktør Carsten Stendevad, og min kollega professor Nina Smith fra Aarhus Universitet. Jeg holdt også selv et oplæg i fint selskab med bl.a. overvismanden, statsministeren og udenrigsministeren. Det hele er vel værd at tage et kig på hvis man har tid tilovers.

2 thoughts on “Deaton om fattigdom og mange flere om danske problemer

  1. Filip Knaack Kirkegaard

    Tak for tippet. Det slår mig, at han bruger meget af sin tid på at forklare hvilke personer og ideer, han har arbejdet videre på. Meget inspirerende.

    Svar
  2. Ramon Harud

    Flot program til Vækstkonferencen. Tak for tippet. Og tak til Cepos for at lægge det hele på Youtube.

    Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.