Steve Davies om Fake News

De seneste år har der været voldsom diskussion om fake news – nyheder, der ganske enkelt ikke er sande. Præsident Trump er en af de fremmeste leverandører af fake news, ligesom den russiske regering nærmest har institutionaliseret dem.

Som en af de bedre kilder til forståelse – BBC – peger på, er der mindst to typer: 1) Usande historier, der sendes rundt og deles med det formål at få folk til at tro noget, der ikke er sandt; og 2) historier, der er delvist usande fordi journalister eller andre ikke gør deres job ordentligt.

Det aspekt, nærmest alle overser for tiden, er at fake news overhovedet ikke er noget nyt – nyheden om fake news er på den måde selv fake news. Det, og mange andre ting, diskuterer Kate Andrews med Steve Davies i denne uge på uges udgave af Institute of Economic Affairs fremragende podcast Live from Lord Nord Street. Kate og Steve viser, hvordan fake news har været tilstede i flere tusinde år, hvordan der findes en række forskellige former – som man ikke skal blande sammen – og hvordan man kan genkende fake news og gøre noget ved det. Som altid er Live from Lord North Street stærkt anbefalet!

4 thoughts on “Steve Davies om Fake News

 1. Bo Andersen

  Jeg synes en meget bedre vinkel paa den historie er hvor mange “fake news” faktisk er sande. Naar du naevner Trump som en budbringer af “fake news” saa viser det egentlig mere om dine fordomme. Det har jo vist sig at de fleste gange har han faktisk haft ret. Jeg har lige haft en kandidat til eksamen i lige praecis “Fake news” og hun dumpede fordi hun netop ikke vurderede at nogle fake news er faktisk sande

  Svar
  1. Christian Bjørnskov Forfatter

   Selvfølgelig er der nogle gange ting, som medierne påstår er fake news, som faktisk er sande. Men jeg vil meget gerne høre om eksempler, hvor Trump har haft ret. Jeg kan ikke komme på nogen.

   Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.