Twitter censurede forfatterne af Great Barrington Declaration

I går skrev Dr. Jay Bhattacharya – medforfatter af Great Barrington Declaration – på Twitter, at han havde besøgt Twitters hovedkontor for at blive informeret om at Twitter i hemmelighed havde puttet ham på en “trend black-list” (så hans tweets ikke kunne “trende” / “gå viralt”).

Det er vildt. Meget vildt. Og jeg formoder, at der kommer en del mere om dette den næste tid. Indtil videre kan jeg anbefale denne gode artikel hos AIER om emnet, som bl.a. viser, at meget af dette skete efter politisk pres:

Yesterday (Dec 8 2022), using the information provided by Twitter under direction from new Chief Executive Elon Musk, journalist Bari Weiss, released a Twitter thread confirming these suspicions. Twitter secretly suppressed accounts, operated a “search blacklist,” and blocked certain content from trending, Weiss’ thread confirms. In response, Musk tweeted that Twitter plans to release software that will provide users with more clarity regarding shadowbanning.

Victims of Twitter’s practices include Dr. Jay Bhattacharya, Stanford professor of medicine and co-author of the Great Barrington Declaration (GBD). Weiss’s thread and The Twitter Files confirm what we’ve long suspected. Seeking to prop up Anthony Fauci and the lockdown policies he promoted in response to the COVID-19 pandemic, Twitter (and other Big Tech companies) intentionally blacklisted, censored, suppressed, and targeted the GBD and its signers.

Jeg synes i øvrigt, at AEIR afslytter med en særdeles god pointe:

Private companies are free to censor user speech on their platforms, but when top government officials pressure them to take these actions, that crosses a different line.

2 thoughts on “Twitter censurede forfatterne af Great Barrington Declaration

 1. Svend Spanget

  Der er censur alle vegne: twitter, facebook m.fl.
  De statskontrollerede medier censurerer, misinformerer, fortier og bringer løgnehistorier dagligt.

  Svar
 2. Claus Hancke

  De fleste journalister er blevet konspirationsblinde, fordi de er bange for at løbe med en halv vind fra en af de mange mere eller mindre spøjse konspirationsteorier.
  Men dette er ikke en konspirationsteori. Det er en konspiration.
  Tak til Punditokraterne for ikke at være blinde, når de ser en ægte konspiration.

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.