William Safire forlader New York Times, erstattes af John Tierney

Det er sikkert relativt få i Danmark, som jævnligt læser New York Times–og endnu færre, som er dedikerede læsere af den amerikanske politiske kommentator William Safire (der i 32 år har været et fornuftigt ugentligt islæt på NYT's debatsider). Men for dem af os, som er, var det ærgeligt at høre, at den Store Gamle Mand ikke længere skal skrive for avisen som kommentator (omend han fortsætter som avisens sprog-ekspert). På hans sidste dag trykte NYT hele fire klummer, som fyldte hele debatsiden. Hans allersidste klumme–hvis filosofi fortalere for det danske efterløns- og pensionssystem burde notere sig–var "Never Retire".

Safire er nu erstattet af John Tierney, der nok er sprogligt mindre elegant, men nok er mindst lige så saglig, humoristisk og måske samtidigt lidt mere "empirisk".

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.