LHS

Der må sidde nogen og fortryde udnævnelsen af Lars-Henrik Schmidt til rektor for Danmarks Pædagogiske Universitet. Enten på stedet selv eller i Undervisningsministeriet eller på pædagogseminarierne, eller hvor rundkredspædagogerne nu ellers bliver udklækket.

At dømme efter mandens frisure ligner han jo en – godt nok usædvanlig velklædt – hippie, men tag ikke fejl. Lars-Henrik Schmidt spyer den ene bog ud efter den anden og giver det ene slående interview efter det andet, hvori han gør op med årtiers kælne kommuneskole, og det ligner nu mere og mere en mission, som står mål med athenernes indtagelse af Troja ved hjælp af den berømte træhest. Lars-Henrik Scmidt er en trojansk hest, indeni sidder tusinder, kampklare krigere parate til at gøre den danske folkeskole til en skole i stedet for en fritidsordning. Man kan også sige, at Lars-Henrik Schmidt er en intelligent og opdateret udgave af Lektor Blomme, og det er venligt ment. I Frankrig har de en filosof, hvem de for nemheds skyld kalder BHL, som i 70?erne tog opgøret med maoismen og ånden fra ’68. På samme måde burde vi kalde Lars-Henrik Schmidt for LHS, fordi han så dristigt og klogt udstiller den pædagogik, der gør børn til uvidende, små konger og deres forældre til elever i den barnlige klasse.

1 thought on “LHS

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.