Det knap-så-vilde vilde vesten

Denne Punditokrat har tidligere fremhævet New York Times-klummeskribenten John Tierney som et forbilledligt eksempel på en kommentator, som får kommunikeret nogle interessante samfundsvidenskabelige resultater med en libertær vinkel til et stort publikum.

I den forgangne uge har han gjort det igen–med to interessante indlæg om, at virkeligheden ikke altid er, som folk går og tror: At den ikke altid er så kaotisk, når den er anarkisk, og ikke altid er så velordnet, når den er politiseret.

Den ene klumme omhandler økonomerne Terry Anderson og Peter Hills klassiske artikel (som en del læsere af denne blog vil kende til), som argumenterer, at det vilde vesten faktisk var betragteligt mindre vildt og kaotisk, end den populære fremstilling antyder. Faktisk kunne nybyggerne ordne ret megen orden spontant.

Den anden klumme argumenterer, at de nutidens indianere faktisk ville klare sig ganske meget bedre, hvis de skulle tage vare på sig selv i stedet for at blive understøttet af Washingtons bureaukrater.

God, anderledes men lettilgængelig læsning på en dejlig sommerdag.

2 thoughts on “Det knap-så-vilde vilde vesten

  1. stærmose

    Reason Mag har begået et interview med Tierney betitlet The Fifth Columnist, hvis nogen skulle få lyst at høre lidt fra mandens egen mund, om hvordan han ser på politik og klummeskrivning.

    Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.