Ugens citat: Mencken om demokratiske valg

I denne uge, hvor der vistnok afholdes en slags kommunalvalg, kan der være grund til at ihukomme nogle af de vise ord fra vores Punditokratus Maximus, den store amerikanske forfatter H.L. Mencken (1880-1956).  Her er noget af det, han skrev om demokratiske valg:

“I confess, for my part, that it greatly delights me. I enjoy democracy immensely. It is incomparably idiotic, and hence incomparably amusing. Does it exalt dunderheads, cowards, trimmers, frauds, cads? Then the pain of seeing them go up is balanced and obliterated by the joy of seeing them come down. Is it inordinately wasteful, extravagant, dishonest? Then so is every other form of government: all alike are enemies to laborious and virtuous men. Is rascality at the very heart of it? Well, we have borne that rascality since 1776, and continue to survive. In the long run, it may turn out that rascality is necessary to human government, and even to civilization itself – that civilization, at bottom, is nothing but a colossal swindle. I do not know: I report only that when the suckers are running well the spectacle is infinitely exhilarating. But I am, it may be, a somewhat malicious man: my sympathies, when it comes to suckers, tend to be coy. What I can’t make out is how any man can believe in democracy who feels for and with them, and is pained when they are debauched and made a show of. How can any man be a democrat who is sincerely a democrat?”

3 thoughts on “Ugens citat: Mencken om demokratiske valg

 1. David G.

  Der er noget alvorligt galt med webstedet eller i hvert fald med adgangen hertil. Adskillige “læs mere” links virker ikke og fører kun frem til en hvid skærm. Tid måske til lidt rengøring. (Iøvrigt: jeg kan ikke på hjemmesiden finde et kontaktlink til denne slags bemærkninger, derfor kommer den her).David G.

  Svar
 2. Peter

  Jeg her selv bemærket, og skrevet det samme, det lader til at være i forbindelse med titler angående æ,ø og å.Det samme angår kontakt adresser, men det er måske helt med vilje?

  Svar
 3. Redaktøren

  Det er fikset nu. Smartlog har haft lidt problemer med plads på deres server, hvilket har resulteret i en del “usynlige” sider, men det er i orden nu, og jeg har lige genuploadet hele bloggen, hvilket vist ordnede problemerne.M.h.t. kontakt til os: Der er via navnene til venstre på siden adgang til hjemmesider for flere af os, så vi skulle nok være til at nå, hvis folk virkelig gerne vil. Men det kan da godt være, at vi skulle lave et “kontakt-link”.

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.