2008: Hillary Clinton mod George Allen VI

Jeg har–som det vil være en del læsere bekendt fra talrige poster–længe haft et "godt øje" til den Republikanske senator George Allen (VA) som et solidt bud på den næste Republikanske præsidentkandidat.  Det har jeg ikke længere.  George Allen er måske ikke down-and-out, men en række afsløringer i det ganske vist ikke venligt stemte The New Republic af en række mere eller mindre racistiske ungdomsforsyndelser, kombineret med en uheldig TV-optræden gør, at odds nok rykker noget mod syd. Læs dog ikke om det hér men derimod hos bloggeren David Garby, som har den givetvis bedste danske blog om amerikansk politik–og som sikkert ved mere om amerikansk politik end den samlede danske journaliststand tilsammen.  (Undskyld for dén fornærmelse, David Garby … 😉

PS.  Jeg er dog ikke enig med Garby m.h.t. John Edwards' chancer i 2008–men det får vi nok tid til at drøfte …

4 thoughts on “2008: Hillary Clinton mod George Allen VI

 1. K

  At Allen er en cracker har (burde have) været almindeligt kendt i lang tid. At du ikke har nævnt dette i dine mange indlæg kan vel skyldes:1. At du fokuserer på højreorienterede kilder?2. At du mener, at Republikanerne sagtens ville kunne opstille en sådan?3. Eller?Jeg spørger af interesse, ikke (kun) for at drille.

  Svar
 2. Limagolf

  Det bedste ved hele denne affære er de fantastisk lamme bortforklaringer Allen er kommet med! Stor ufriviilig humor!/Limagolf

  Svar
 3. Peter Kurrild-Klitgaard

  @K:”1. At du fokuserer på højreorienterede kilder?”Kan ikke udelukkes. Dog bemærkede jeg selv Allen som en potential oplagt kandidat tilbage i ca. 1999/2000 og skrev selv om det tilbage i 2004, hvilket var før nogen andre herhjemme (eller særligt mange i USA) rigtigt tog ham alvorligt, til højre eller venstre. Jeg må så sige, at jeg faktisk aldrig havde hørt nogle af disse historier, før jeg læste TNR i sommer–hvilket i sig selv nok er et eksempel på, at jeg ikke _kun_ “fokuserer på højreorienterede kilder”. Det var iøvrigt også det ganske uafhængige “National Journal”, som i 2005 for alvor bragte Allen til torvs.”2. At du mener, at Republikanerne sagtens ville kunne opstille en sådan?”Tja, ja, bum, bum … Det er klart, at der er deciderede racister blandt Republikanske politikere–ligesom der er det blandt Demokraterne (af sidstnævnte bl.a. en prominent senator, Robert Byrd, der tidligere har haft en top-position i KKK). On/off Republikaneren Pat Buchanan har også fra tid til anden haft synspunkter, som dårligt kan klassificeres som andet end (i bedste fald) grænsende til det anti-semitiske–ligesom Demokraterne Jesse Jackson og Al Sharpton. Og det er vel de tre seneste, som har forsøgt sig som mere eller mindre seriøse præsidentkandidater, der decideret har haft “racepolitisk” baggage. Men tror jeg, at Republikanerne ville kunne nominere en sådan som præsident? Nej, det tror jeg ikke–den amerikanske følsomhed overfor udtalelser, der er racemæssigt/etnisk nedsættende er blevet så “touchy”, og mediedækningen så intensiv og nærgående, at det næppe er sandsynligt, at en sådan vil slippe gennem primærvalgene. Er man i tvivl, så tænk på, hvad der skete med den magtfulde Republikanske senatsflertalsleder, Trent Lott, da han kom med nogle mindre gennemtænkte, men grundlæggende ikke specielt slemme bemærkninger ved Strom Thurmonds 100 års fødselsdag …”3. Eller?”Eller hvad?@Limagolf: “Det bedste ved hele denne affære er de fantastisk lamme bortforklaringer Allen er kommet med! Stor ufriviilig humor!”Da jeg så dem, indså jeg, at hans kampagne formodentlig er DOA … eller ihvertfald at hans pressetalsmand er.

  Svar
 4. kjerulf

  som næppe nogen vil huske, har jeg længe næret skepsis ovf. George Allen som det balancerende, socialkonservative element på den republikanske liste i 2008. Han var ganske enkelt ikke kendt nok uden for Virginia og DC. Jeg er i øvrigt enig med Garby, i at Allen ikke er nogen rigtig cracker, højst en wannabe *lol*Så det konservative håb står nu til Bill Frist. Men tro ikke, at vi får en konservativ præsidentkandidat at se. Alt tyder på at demokraterne vil gå til venstre, hvis ikke i kandidaten så i platformen. Og så vil det være for fristende at satse på en centrist: Romney eller Rudy. McCain har lige så mange uheldige episoder i sin fortid som Allen og vil blive revet i stykker fra alle sider, hvis han skulle få vind i sejlene.John Edwards? Han ligger godt nok lunt i svinget lige nu: Han er om nogen fagforeningernes mand. Og demokraternes kalender åbner med caucuses i hhv Iowa og Nevada, hvor afstemningen styres hårdt af fagforeningerne. Allerde i andet “rigtige” primærvalg er han på hjemmebane i South Carolina. Bare 14 dage inde i den demokratiske kalender kan han altså have et massivt forspring og være den, som presse etc. flokkes om.Med tanke på nogen af de tåbeligheder han fyrede af i 2004 kan det blive en rigtig sjov valgkamp!!!!

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.