Ugens citat: Bistrup om smagsneutralitet

Annelise Bistrup har denne fornøjelige passage i sin søndags-klumme i Jyllands-Posten:

"[På Venstres landsmøde] skal man vedtage en ny trosbekendelse, der er spiselig for det flertal af vælgere, der skal holde regeringen ved magten.

Efter at have studeret røgen fra konciliet og uden at foregribe begivenhederne i kongrescentret i Odense kunne søndagens tekst for rettroende medlemmer af Ny-Venstre lyde sådan her:

»Vi tror på den hellige, almindelige velfærdsstat. Vi tror på den offentlige sektor og al dens væsen. Vi tror på skattestoppet og 24-års-reglen. Og vi forsager brugerbetaling, ulighed, Cepos-økonomer og Søren Pind.«

»Ideologi er noget bras,« som en forhenværende statsminister en gang sagde.

Venstres statsminister har endnu ikke sagt det, men det kommer nok: Liberalisme er noget bras. Og de, der stadig tror på de gamle guder, skal have skyllet munden.

For eksempel yngre Venstre-løver som Søren Pind, Peter Christensen og Edith Thingstrup, der har foreslået, at væksten i den offentlige sektor til enhver tid skal være lavere end i den private sektor.

Gammelt liberalt tankegods? »Nej ikke mere,« bjæffede indpiskeren i liberalisme-light, Claus Hjort Frederiksen. »I er ude af trit med virkeligheden og ude af trit med Venstre.«

Fremtidens politik er smagsneutral."

2 thoughts on “Ugens citat: Bistrup om smagsneutralitet

  1. Martin Millard

    Den trosbekendelse er sarkasme når det er bedst! Sømmet er ramt på hovedet, og det er dejligt at jeg ikke er den eneste der spytter “moderne-liberalisme” ud når jeg siger det!!

    Svar
  2. Robert Schrøder

    Tja, jo, bom, bom. Virkeligheden er jo den indiskutable, at vi alle er socialdemokrater her i landet og hvis man ikke har forståelse for dette som politiker, skal man finde sig et andet arbejde. Og det har Anders Fogh ikke lyst til, derfor: Før socialdemokratisk politik med nogle tillæg som socialdemokraterne trods alt ikke tør, det er pt. mulighederne for Venstre. Hellere det end Thorning, Jelved og Søvndal, men liberalisme det er det ikke…….

    Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.