Talnørdernes himmel

Talnørdernes himmel? OK–det er måske så meget sagt.  Men her er ihvertfald et lidt anderledes, og for nogle af os potentielt lidt sjovt, website: Swivel.com.  Dér kan man uploade og dele data, som man synes er interessante. Der er også links til de originale datakilder, samt muligheden for at diskutere de mulige fortolkninger.

Det skal nok blive sjovt og nyttigt–og brugt og misbrugt.  Her er f.eks. den graf som Rudy Giuliani nok ikke kan lide at se: Den negative sammenhæng mellem levestandard og antallet af tilfælde af tyveri m.v. i USA over en 30-årig periode.

Hat tip: Et af de sjoveste mennesker, jeg kender, nemlig min redaktør-kollega, guvernør-kandidat, Professor Dr. Munger fra bloggen Mungowit’s End.  (Bemærk iøvrigt dennes fine “motto” øverst på bloggen: “If property rights are clearly specified and enforced, and prices are free to adjust, there is little more government should do … And if not, there is little more government cando. So why do we talk about government all the time? Just get prices right”.  Eller hans guvernørvalgkamp-slogan: “I’d like a government small enough to fit inside the Constitution”.)

1 thought on “Talnørdernes himmel

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.