President Thompson? III

Vores tidligere redaktør har i et par poster (her og her) fulgt Fred Thompsons (mulige) præsidentkanditatur vinde momentum.

Nu har Weekly Standard også meldt sig i koret, som vurderer Fred Thompson som en seriøs (potential) republikansk præsidentkandidat.

Fred Thompson selv har heller ikke just lagt låg på spekulationerne. F.eks. havde han sidste uge et indlæg i Wall Street Journal.

I indlægget positionerer Thompson sig fint, som den manglende “Reagan kandidat”, som så mange republikanere skriger efter. Indlægget handler nemlig om de gavnlige virkninger af skattelettelser:

Now, as before, politicians are itching to fund their pet projects with the short-term revenue increases that come from tax hikes, ignoring the long-term pain they always cause. Unfortunately, the tax cuts that have produced our record-breaking government revenues and personal incomes will expire soon. Because Congress has failed to make them permanent, we are facing the worst tax hike in our history. Already, worried investors are trying to figure out what the financial landscape will look like in 2011 and beyond.

This issue is particularly important now because massive, unfunded entitlements are coming due as the baby-boom generation retires. We simply cannot afford higher taxes if we want an economy able to bear up under the strain of those obligations. And beyond the issue of our annual federal budget is the nearly $9 trillion national debt that we have not even begun to pay off.

To face these challenges, and any others that we might encounter in a hazardous world, we need to maintain economic growth and healthy tax revenues. That is why we need to reject taxes that punish rather than reward success. Those who say they want a “more progressive” tax system should be asked one question:

Are you really interested in tax rates that benefit the economy and raise revenue–or are you interested in redistributing income for political reasons?

Retorik som ovenstående har man selvfølgelig hørt mange gange før fra republikanere, der varmer op til valgkamp. Men ifølge ovennævnte artikel fra Weekly Standard er der måske noget om snakken. For da Thompson førte valgkamp i Tennessee var hans valgkamp baseret på:

a strong small-government–even antigovernment–message. “America’s government is bringing America down, and the only thing that can change that is a return to the basics,” he said. “We will get back to basics and make the sacrifices and once again amaze the world at how, in America, ordinary people can do very extraordinary things.” Thompson emphasized issues that would appeal to disaffected voters–making laws apply to the members of Congress who pass them; congressional pay raises; entitlement reform.

Det lyder ikke dårligt omend en “anti-government” politik, næppe kan gennemføres i andet end særdeles udvandet form, hvad enten en fremtidig Præsident Thompson skulle have en demokratisk eller republikansk domineret kongres at tøjle med. Dertil er der for mange politikere i begge partier der – i praksis – er mest interesserede i den sidste af de af Thompson opstillede valgmuligheder.

 

 

 

 

2 thoughts on “President Thompson? III

  1. US

    Thompson vil næppe være et dårligt valg, selvom hans 180 graders vending på abortspørgsmålet gør det, interessant, at finde ud af præcist hvor principfast han vil være på andre områder.Min væsentligste indvending er dog hans alder. Jeg synes det siger en del om det republikanske partis situation lige nu, at de fire topkandidater de stiller med (Romney, Thompson, Giuliani og McCain) alle er hvide mænd over 60 (hvoraf de tre af dem har/har haft kræft).Hvis det er det bedste “nye blod” de kan fremtrylle, så er de godtnok i problemer.

    Svar
  2. US

    Thompson vil næppe være et dårligt valg, selvom hans 180 graders vending på abortspørgsmålet gør det, interessant, at finde ud af præcist hvor principfast han vil være på andre områder.Min væsentligste indvending er dog hans alder. Jeg synes det siger en del om det republikanske partis situation lige nu, at de fire topkandidater de stiller med (Romney, Thompson, Giuliani og McCain) alle er hvide mænd over 60 (hvoraf de tre af dem har/har haft kræft).Hvis det er det bedste “nye blod” de kan fremtrylle, så er de godtnok i problemer.

    Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.