Riis dilemma

For de der ikke har fulgt med i nyhederne fra den hjemlige andedam det seneste døgn, så har tophistorien været, at Bjarne Riis Tour de France sejr i 1996 var tilsat kemiske stimulanser. En noget mindre historie fra dagens medier var at en amatørarkæolog havde fundet et par smykker fra ca. år 700 på en pløjemark. At påstå, at man kan være overrasket over, at Bjarne Riis brugte EPO i 1996, svarer vist til at være overrasket over , at mennesket også var forfængeligt for 1000 år siden.

Det var ikke desto mindre hvad reaktionen hos vores sports- og kulturminister, og utrættelige forkæmper for en stimlansfri sport, svarede til, da han udtrykte sin overraskelse og skuffelse over, at hans ungdoms helt Bjarne Riis, indrømmede at han han havde været dopet hin uforglemmelige sommer i 1996. En sommer hvor Jørgen Leths uforlignelige fortællertalent gik op i en højere enhed med ørnen fra det flade Jylland, der erobrede de franske bjerge, den gule førertrøje og til slut sejren i en af vor tids mest præstigefyldte sportsbegivenheder, Tour de France.

Jep, jeg indrømmer at jeg var en af de utallige danskere, der den sommer var mere inden- end udendørs, og tak for det Bjarne (og Leth). Jeg erkender også, at jeg er fuldkommen ligeglad med om Riis var dopet eller ej. For vil(le) man vinde Tour de France var kemi en del af gamet (hvilket det også var når man ville vinde i oldtidens olympiader). Det mest skræmmende ved dagens ikke-nyhed er vist, at Brian Mikkelsen tilsyneladende ved så lidt om sport og cykling, at han kan have troet noget andet. Jeg håber så sandelig, at det blot er udtryk for nødvendigt spin.

Bjarne Riis situation i halvfemserne kan vi betegne som ”Riis dilemma”. Bjarne Riis havde et valg; ville han vinde Tour de France eller ej. Hvis han ønskede at vinde så var der ingen vej uden om kemien på daværende tidspunkt. At han brugte EPO gav ham ikke en fordel frem for de andre – den ligestillede han tværtimod med de andre.

Riis dilemma har mange paralleller i den økonomiske teori. Et klassisk eksempel er markedsføring på et marked for homogene produkter. Det er indlysende, at det (for den enkelte producent) ikke giver megen mening at reklamere for produktet, hvis forbrugeren opfatter alle producenters produkter som ens. Det medfører som bekendt ikke nødvendigvis, at man afholder sig fra at reklamere – og der eksisterer her to ligevægte – en hvor ingen reklamerer (ingen EPO) og en hvor der reklameres (EPO). Ofte er reklamerne for denne type af produkter præget af at de handler om alt andet end produktets objektive kvaliteter.

På den anden side er det jo ikke et problem. Vi ved jo godt, at vi ikke ser smukke kvinder komme glidende ned af en overdimensioneret tunge når vi tager et glas øl – for nu at referere til en kendt ølreklame – Og at tro, at professionel topsport har noget med sundhed at gøre, svarer vist til at tro på, at fordi en enkelt genstand kan være godt for talegaverne, så må rigtigt mange genstande være endnu bedre.

34 thoughts on “Riis dilemma

 1. Henrik Sørensen

  Alle med bare lidt indsigt i elitesport ved at der tages forskellige former for stimulerende midler. Så i den henseende var BR´s afsløring i dag ikke nogen nyhed. For selvfølgelig har Miguel og alle de andre også haft fat i stimulanserne. Det er altid nr. 55 i TdF som har taget doping. Uden doping var man blevet nr. 56. Men hvad med alle de andre idrætsgrene for det er med garanti ikke kun i cykling de doper sig. Tag bare til USA. Hvem tror at de ikke fylder sig med doping i NFL, NHL, NBA eller MBL. 100 kampe på en sæson. Det er der ingen der klarer uden lidt krudt.

  Svar
 2. falkeøje

  Blandt de dopede den sommer var Riis den bedste.Havde de ikke været dopede, havde han måske også været den bedste.Gennemsnitspræstationerne blev den sommer sikkert væsentligt øget.Når det er sagt, så er det en uskik at spille hazard med sit helbred.Det er konkurrencens væsen, at gør man selv det ikke, så gør andre det.Bebrejdelserne skal rettes mod dem, der ikke var i stand til at forhindre det.falkeøje

  Svar
 3. Jon Herstad

  John: ”Det kommer vist an på, hvilken sport vi taler om”NEJ(!), topidræt er ikke sundt, og det var det Niels Westy skrev. Golfspillerne bruger helt sikkert også iverse – og ganske lovlige – medikamenter når de skkal komme sig over skader ol. som almindelige mennesker ville bliv frarådet af deres læge at bruge. Det er da rigtigt, at der er sportsgrene hvor doping er mere udbredt end i andre, men at tro at topidræt, med eller uden doping er sundt, er simpelthen forkert.John: ”Tennis og fodbold muligvis lidt, men jeg mener de fleste er enige om, at det her er ganske begrænset”.Hvem er de fleste? Topspillerne i England, i f.eks. Manchester United, Arsenal, Chelsea og Liverpool spiller op til 60 kampe på et år, de kommer sig over skader markant hurtigere end almindelige dødelige (Beckham op til forrige EM-slutrunde og Rooney op til sidste VM ditto). Der er blevet afsløret, om ikke omfattende så i hvert tilfælde systematisk bug af doping i flere italienske topklubber – særligt Juventus, som hvis generelt har det lidt problematisk med regler. At tro at doping er et fænomen i cykling, langrend og vægtløftning og ikke i andre idrætsgrene er decideret naivt.John: “hvis børn starter på en sport under falske forudsætninger, senere vælger at gå elite-vejen og ender med risikoen for at dø”Jeg tvivler på at nogle af de børn der begynder til cykling og andre sportsgrene gør sig nogle ideer om, hvad det kræver – af særligt ofre – at nå til tops og eks. vinde Tour de France, så i den sammenhæng vil det altid være under falske forudsætninger at de begynder til en sport.Når de så senere hen, hvis talentet og viljen rækker dertil, bliver professionelle inden for deres sportsgren, er det blevet voksne og det er derfor et personligt valg de tager hvis de vælger at anvende doping, at tillægge tidligere dopingsyndere som vandt noget, og derved inspirerede pågældende til at begynde til en sport, skylde for denes dopingmisbrug er da absud!John: ”Skal topidræt være nobelt (og have statsstøtte) og være en motivationsfaktor for unge til at få et sundt liv, må vi efter min mening slå hårdt ned med samfundets synlige hånd, når kemikalierne er ved at tage overhånd.”Statsstøtte? Hvor?Og hvad med alle de medikamenter man bruger – lovligt – i sport i forbindelse med restitution, skal de også gøre ulovlige?Bjarne Riis’ præstation i 1996 er i mine øjne ikke blevet ringere af at han har indrømmet, hvad vi alle godt viste. Derimod er reaktionerne herpå noget af det latterligste jeg har set, og min anseelse for sportsjournalisterne, som i forvejen kun lige var over min ditto for Hitler og Stalin, er ikke blevet større!

  Svar
 4. Niels Westy

  »Bjarne Riis har opført sig uetisk og amoralsk. Og han er et utroligt dårligt eksempel for børn og unge,« citat fra Brian Mikkelsen i Berlingske Tidende.Jeg ser frem til at man nedlægger P3 på Danmarks Radio, afskaffer de kommunale tilskud til alle instrumenter der anvendes i rytmisk musik, samt i fremtiden undersøger alkohol- og narkovaner hos de kunstnere der får offentlige tilskud – noget som mig bekendt ikke ikke indgår som en del af finansieringen i professionel cykelsport.Jeg er helt enig med de af kommentarerne, som mener at den virkelige skandale tilfalder sportsjournalisterne (og sportens minister – der åbenbart lever i et Gunnar Nu univers).mvh Niels

  Svar
 5. LuckyLibertas

  Vil det ikke være en ide med moderne gladiatorspil for frit dopede, indenfor alle sportsgrene, som en liga for sig selv.Så kunne vi nydegyse, medens vi fortalte vore børn, at de selvfølgelig bliver tabere hvis de deltager i den liga.

  Svar
 6. John

  Niels Westy: “Og at tro, at professionel topsport har noget med sundhed at gøre, svarer vist til at tro på, at fordi en enkelt genstand kan være godt for talegaverne, så må rigtigt mange genstande være endnu bedre.”Det kommer vist an på, hvilken sport vi taler om. Jeg tvivler på det store doping-misbrug i fx golf og skak. Tennis og fodbold muligvis lidt, men jeg mener de fleste er enige om, at det her er ganske begrænset. Dertil mener jeg ikke, at det var den generelle opfattelse i 1996, at doping var et udbredt fænomen i cykelverdenen (bortset fra i cykelverdenen selv). Cykelsporten fik da også et dyk i seeertallene efter, offentligheden fandt ud af problemet.Niels Westy: “Jeg erkender også, at jeg er fuldkommen ligeglad med om Riis var dopet eller ej. “Det er vel et problem, når samfundets rollemodeller indirekte siger, at det er ok, at gøre brug at doping? Det er vel et problem, hvis børn starter på en sport under falske forudsætninger, senere vælger at gå elite-vejen og ender med risikoen for at dø (som vi så det i slutningen af 80erne, såvidt jeg husker), og vi som samfund stadig hylder dem.Og hvis topidræt skal have en mening (og er man tilpas liberal, så går man vel ikke så meget op i sådan noget?), så må denne være noget med at udforske, hvad mennesket er i stand til. Skal topidræt være nobelt (og have statsstøtte) og være en motivationsfaktor for unge til at få et sundt liv, må vi efter min mening slå hårdt ned med samfundets synlige hånd, når kemikalierne er ved at tage overhånd.

  Svar
 7. FF

  @ falkeøje”Bebrejdelserne skal rettes mod dem, der ikke var i stand til at forhindre det”Har du hørt om personligt ansvar? Riis kunne jo passende tage ansvar for egne handlinger. Hvornår er det blevet “strukturens” skyld her på sitet?

  Svar
 8. Poul Højlund

  “Ved et sundt seksualliv undgås alle sportslivets snarer og fristelser” er Piet Hein citeret for. Det randt mig just i hu …

  Svar
 9. Lene Wul

  Først Leth, så Riis. Der er noget med Danmark og deres helte. De skal åbenbart helst være perfekte. En illusion. Og hvis de tillader sig ikke at være det – og samtidige fortælle det – gøre sig sårbare – så kan de være 100 % sikre på, at hammeren falder prompte. Offentlig fordømmelse og moralsk gabestok her og nu. Her er der ingen ventetider på afsoning. Knuste illusioner skal man ikke spøge med.Måske er det illusionerne, som Brian Mikkelsen har svært ved at give slip på.

  Svar
 10. falkeøje

  Medens vi taler om bedrageri, så anser jeg politikernes bedrageri af det danske, ja hele det europæiske folk for langt værre.De har løjet, så det kan forslå, og ingen er mænd nok til at stå frem og tilstå, som Bjarne Riis har gjort.Sådanne mennesker kan vi slet ikke leve med fremover, hvis vi har en smule ære i livet.falkeøje

  Svar
 11. Henrik

  Måske man lige skulle nævne at der er en række store danske cykelnavne som også har taget krudt i stor stil. De er bare ikke nævnt nogen steder.Og det bliver de heller ikke her.

  Svar
 12. Sune Jensen

  Bjarne Riis er en gemen forbryder, der har løjet over for det danske folk – vi tilgiver det aldrig! Han burde efter min mening hånes og spottes som en fredsløs, hvor end han kommer frem. Jeg kender ikke juraen på området, og ganske vist ikke ekspert i dansk cyklist-lovgivning, men ingen straf er hård nok. Jeg anbefaler samfundstjeneste. Riis burde ikædes sin gule førertrøje og sendes ud på de danske motorveje for at samle skrald op. Det ville være det rigtige signal at sende til den danske ungdom: Forbrydelse betaler sig ikke!

  Svar
 13. FF

  @falkeøjeJa, netop. Han skulle have forladt spillet. Det kaldes integritet eller selvrespekt, hvis han havde gjort det. At sige at manden har “ære” efter at have løjet 11 år over for de mennsker, der dybest set betalte hans løn, det svarer vel til at kalde det ærefuldt at overtræde straffeloven – bare man indrømmer det. Hvad er det for en konspiration mod den europæiske befolkning og Riis, som du har paranoia om? Tvinger hele politikereliten EPO ned i halsen på den forsvarsløse europæiske befolkning?!

  Svar
 14. Per N

  ” 13 og 14 ” “der har løjet over for det danske folk – vi tilgiver det aldrig!” “Tvinger hele politikereliten EPO ned i halsen på den forsvarsløse europæiske befolkning?!”Interesante betragtninger :-(Nivuet er sandelig højt her fra de herre, jeg vil dog anbefale at tage et eller flere kursus i almen logik og virklighedsopfattelse, det er vel aldrig forsent.Eller hvad ?

  Svar
 15. falkeøje

  #FF.Vore aktuelle politikere og EPO-svindlerne tillader jeg mig at slå sammen i ét hartkorn.De er, begge parter, så fulde af løgn, at det trodser enhver beskrivelse.De fleste EPO-svindlere har i det mindste gået til bekendelse – derfor kan de anses for at være hædersmænd.Men politikerne – de er stadig fulde af løgn og bedrag.Vi mangler, at de står frem og siger:”Vi har bedraget det danske folk. Vi har åbnet for fremmede og ladet det danske folk betale. Vi har bildt det danske folk ind, at Danmark havde brug for de fremmedes arbejdskraft. Vi vidste, at det var løgn. Vi havde bundet os til internationale, hemmelige aftaler uden at spørge det danske folk.Vi er derfor ikke længere værdige til det danske folks tillid”Det er passende, om politikerne nu tager ved lære af EPO-svindlerne.Det ville klæde dem.falkeøje

  Svar
 16. bjlindhard

  Falkeøje overfører Riis’ brøde til politikerne. Så kan sommerfuglen også udskifte “politikerne” med forbryderne og “folk” med Birgitte:Men forbryderne – de er stadig fulde af løgn og bedrag.Vi mangler, at de står frem og siger:”Vi har bedraget Birgitte. Vi har åbnet for fremmede og ladet Birgitte betale. Vi har bildt Birgitte ind, at hun havde brug for de fremmedes indblanding. Vi vidste, at det var løgn. Vi havde bundet os til eksterne, hemmelige aftaler uden at spørge Birgitte.Vi er derfor ikke længere værdige til Birgittes tillid”

  Svar
 17. falkeøje

  #18.Nu er du pjattet.Der er forskel på at bedrage et folk, der har vist tillid til deres politikere med et pigebarn, der kaldes Birgitte.Vi står overfor et bedrag af historisk betydning af det danske folk.Det er på tide, at folket gør sig klart, hvad det vil.Lader det stå til, så går det under, i bedste fald som et slavefolk for andre.Eller vil det rejse sig, i lighed med den frihedskamp det kæmpede under krigenog tage de forræderiske politikere med i kampen som fjender?Jeg håber inderligt, at sidstnævnte bliver resultatet.Gud bevare Danmark – danskfalkeøje

  Svar
 18. LuckyLibertas

  En ligegyldig klovn i et ligegyldigt cirkus diskuteres indædt, hvor er proportionerne?Tænk lige over at de fleste danske borgere nu er massivt opdraget af staten. Stats-EPO eller stats-SOMA har for lidt modspil.Veluddannede danske kvinder er de mest utilfredse og syge i Europa, danske mænd de fedeste i Europa og med mest prostatakræft og den dårligste sædkvalitet. Vores børn har europarekord i druk. Se f. eks. Eurostat.

  Svar
 19. John

  Jon Herstad: “John: ”Det kommer vist an på, hvilken sport vi taler om”NEJ(!), topidræt er ikke sundt, og det var det Niels Westy skrev.”Mig: Jeg medgiver, at jeg for at præcisere min pointe kunne have skrevet: “Graden af” manglende sundhed kommer an på, hvilken … Men jeg tror snarere, du synes at læse mig uden den fornødne gode vilje. Den manglende sundhed i cykelsporten kan ikke med rimelighed sammenlignes med den, man finder i golf, skak, fodbold og tennis. Dette var min pointe.Jon Herstad: “Jeg tvivler på at nogle af de børn der begynder til cykling og andre sportsgrene gør sig nogle ideer om, hvad det kræver – af særligt ofre – at nå til tops og eks. vinde Tour de France, så i den sammenhæng vil det altid være under falske forudsætninger at de begynder til en sport.”Mig: Jeg angreb de særlige falske forudsætninger for, at Dansk Cykel Unions medlemstal steg med raketfart efter, at Riis havde vundet. Lignende falske forudsætninger findes ikke for andre elitesporter.Jon Herstad:”… personligt valg de tager hvis de vælger at anvende doping, at tillægge tidligere dopingsyndere som vandt noget, og derved inspirerede pågældende til at begynde til en sport, skylde for denes dopingmisbrug er da absud!”Mig: Som nævnt, Riis’s sejr skabte en betydelig øget interesse for cykelsporten og ikke mindst blandt unge. Dette vidner om, at sportsstjerner virker som rollemodeller i samfundet uanset, hvad du så i øvrigt synes om det. Skal vi nu stadig hylde Riis som Niels Westy og fastholde ham som rollemodel?Jon Herstad: “Statsstøtte? Hvor?”Mig: Sig mig … du er klar over, at det her er Danmark, vi bor i? (hint: ex. Team Danmark)Jon Herstad:”Og hvad med alle de medikamenter man bruger – lovligt – i sport i forbindelse med restitution, skal de også gøre ulovlige?”Mig: Aner det ikke. Dødsfaldene i slutfirserne (så vidt jeg husker) giver imidlertid en indikation om, at der er et særligt problem i cykelsporten. Derfor giver det mening med lovgivningsmæssige grænser for doping. Hvor disse grænser skal sættes, overlader jeg trygt til folk med specialviden på dette område.Niels Westy, din sammenligning med P3 og rytmisk musik holder ikke. Der gælder et bestemt moralkodeks i cykelsport og et andet i kunstverdenen. Uanset hvordan du vender og drejer det, virker sportsstjerner som rollemodeller i samfundet på en helt anden måde end musikere. Sportsstjerner associeres med fysisk sundhed, musikere med kreativitet. Du vil vel ikke påstå, at en gennemsnitlig sportsstjerne ikke har et sundere liv end en gennemsnitlig rockstjerne? Undtagelser kan man næsten altid finde. Cykelsporten er muligvis en af dem.Og så længe eliten i cykelsporten lider af for tidlige dødsfald og/eller markant nedsat livskvalitet (evt. inden for lovens rammer), mener jeg ikke man kan give statsstøtte og lade sporten blive vist på de store statsstøttede tv-kanaler. Så må man i stedet lade betalings-tv sende det om natten evt. lige efter Ultimate Fighting, og må i så fald for min skyld gerne tage Jørgen Leth tilbage. Det vil så til gengæld kunne tiltrække lidderbasser fra Kanal København, men det er jo det, det hele drejer sig om: Fri konkurrence under ordnede forhold.

  Svar
 20. falkeøje

  #9.Forstår du slet ikke Bjarne Riis situation?Han elskede sin cykelsport, og kunne ikke se nogen udvej for at forandre det, der var i gang.Han kunne gå – eller han måtte spille spillet.Det tjener ham og alle andre, der nu står frem og lægger kortene på bordet, til ære.De kunne have ladet være, men de gjorde det.falkeøje

  Svar
 21. Niels Westy

  “Søren Pilgaard” skrev:Mere specifikt er (var) situationen hvor ingen bruger epo vel netop ikke en ligevægt, da den enkelte rytter her har et incitament til at afvige? Alle ender derfor op med at bruge epo, da det er den eneste situation, hvor den enkelte rytter ikke har et incitament til at afvige – altså et klassisk “prisoner’s dilemma,” hvor der kun er en ligevægt.Hvilket er korrekt -beklager det forkerte ordvalg.

  Svar
 22. bjlindhard

  #19 FalkeøjeDet er ikke pjat, det er alvor.Det er ligegyldigt om det er 1, 10, 100 eller et helt folk, der bedrages. En er en for mange og bedrageren er lige bedragerisk.

  Svar
 23. Christian Hallum

  Jeg synes egentlig at indlægget havde en god pointe i at drage paralleller fra Riis-historien til markedsteori. Men min personlige opfattelse er dog en noget anden end den der gives udtryk for i indlægget. Hvor Niels Westy åbentbart mener, at det er helt ok at acceptere konkurrencekrafternes frie spil inden for såvel markedet som for cykelsporten mener jeg nu faktisk, at eksemplet viser, at der i nogle tilfælde kan være behov for regulering (bemærk NOGLE). I tilfældet med cykelsporten har man en situation, hvor der opstår et kollektivt handlingsproblem. Publikum ønsker en dopingsfri sport (hvilket reaktionerne på de talrige skandaler de sidste år klart viser) og jeg tror samtidig at det er rimelig sikkert at antage, at de fleste cykelrytterne nok også ville foretrække, at det ikke var nødvendigt at de skulle fylde sig med livstruende medikamenter bare for at nå op på gennemsnitsniveau (for de må jo som udgangspunkt regne med at de andre atleter også vil bruge alle knep for at opnå enhver konkurrencefordel). Derfor viser eksemplet en situation, hvor individuel rationalitet leder til en suboptimal løsning. Seerne får en farce af et cykelløb (sådan opfatter mange seer det i hvert fald) og cykelrytterne får forhøjet risiko for at dø. Alt i alt en skidt situation.Samlet set er der derfor behov for streng kontrol og en ændring i atleternes holdning til doping. Kun gennem sådanne foranstaltninger kan man komme ud over denne imperfekte situation, som cykelsporten befinder sig i. Og jeg tror de sidste års hårde kurs er begyndt at bære frugt. Der synes at være en tendens mod at flere og flere bliver afsløret og de sidste mange “bekendelser” viser også et holdningsskifte. Eneste bekymring er selvfølgelig at der gør decideret hetz over det og at rytternes retssikkerhed ryger ud af vinduet når beskyldninger flyver rundt om ørerne på dem uden at der nødvendigvis er hold i dem. Derfor mener jeg også, at man eksempelvis kunne vente med at offentliggøre navne på ryttere før det faktisk var fastslået uden tvivl, hvorvidt de havde overtrådt reglerne. Overordnet: Konkurrence leder ikke altid til et optimalt outcome og det er hvad jeg mener sagen viser.

  Svar
 24. falkeøje

  Det er da al ære værd, at bedrageren lægger kortene på bordet for omverdenen, som Riis har gjort.Politikerne derimod, de vil hellere slå knuder på sig selv end indrømme deres bedragerier.Jeg vil inderligt håbe, at de kommer til at stå til regnskab.Det skal blive en dejlig dag.falkeøje

  Svar
 25. Per N

  Niels Westy.Du har sandelig ramt en nerve i den danske folkesjæl, hvis jeg var deg ville jeg have et lige så stort grin som jeg har, WOW, det her er bedre end Irak krigen og CO 2.22 og 23 er noget af det bedste der er skrevet i disse mange komentare.

  Svar
 26. Søren Pilgaard

  Set i forhold til opfordringer til borgerkrig er mit spørgsmål vist temmeligt ordinært – men jeg forstår ikke helt flg;”….. – og der eksisterer her to ligevægte – en hvor ingen reklamerer (ingen EPO) og en hvor der reklameres (EPO).”Mere specifikt er (var) situationen hvor ingen bruger epo vel netop ikke en ligevægt, da den enkelte rytter her har et incitament til at afvige? Alle ender derfor op med at bruge epo, da det er den eneste situation, hvor den enkelte rytter ikke har et incitament til at afvige – altså et klassisk “prisoner’s dilemma,” hvor der kun er en ligevægt.God fredelig Pinse herfra!

  Svar
 27. Henrik

  vi er godt nok højt oppe på tangenter. Ikke at jeg sympatisere med doping. Men vi ved det jo godt alle sammen. Tænk på dopingskandalen i Juventus for år tilbage. Og jeg tror det var Thomas Helveg der engang sagde at man som ung spiller i en klub ikke stillede så mange spørgsmål når lægen kom med sundhedssprøjten. Så kunne det tænkes at ikke kun 5 danske cykelryttere men også nogen landsholdsspillere i fodbold har været på sprøjten. Mon ret mange danskere, der i dag syntes BR er en uværdig vinder af TdF også syntes at Danmark skal aflevere EM guldet fra 92 tilbage!Og hvem tror at BR kørte et TdF 95 på urtete. Men det var selvfølgelig også et italiensk hold og netop der er man jo kendt for aldrig at have leget med sprøjterne.Ikk Ivan.

  Svar
 28. Per N

  Da det ikke helt er nok at grine af de fleste indlæg, må jeg til trods min dovenhed i denne debat, skrive lidt om indhold.Jeg er nu blevet opmærksom på at Epo kan have den utilsiktede efekt at vi kan få borgerkrig, total lovløshed, en national katastrofe, politikerne er i lommen på Epo mere eller mindre, ingen straf er forhøj til en foræder BR. Vi er åbenbart på randen af Danmarks sammenbrud, godt set ! der er skarpe hjerner ude på nettet.For nyelig blev muskel manden Stalone idømt en bøde for at have Epo med til Austalien, det eneste fornuftige svar fra ham var, jeg viste ikke det var ulovligt, han ville selfølgelig haved æklæret sig som kriminel hvis han sagt, jeg viste det godt.Nå, men den mand er 60 år og har sikkert i det meste af hans kariere taget noget hjælp mig lidt stof, han trives i bedste velgående, og det har da hellerikke afholdt Arnold fra at blive Politiker, de er vist lidt på samme alder.Hvis man er så blind for at ekstremer kræver lidt tilskud i brancer der er krævende i sin udfoldelse, så er man, undskyld udtrykket, dyb naiv.At mene at hr. Riis er på det nærmeste er en landsforæder, og at offentlig ydmygelse af ham, er kun løn som fortjent, så er min cykelkæde hoppet af, magen til idiotisk tankesæt kan jeg kun set i klubber for 12 til 15 årige, og de er da undskyld kva deres alder.Niels Westy, det er en god artikkel som jeg kan tilslutte mig, og som jeg skrev tidliger, som at hede føelser på spil.

  Svar
 29. bjlindhard

  #13 og 29-31:Det er godt, at selvtægt er forbudt. Overreaktioner, skadefro og urimelig strafforfølgelse er desværre en del af den menneskelige natur, som jeg ikke bryder mig om.

  Svar
 30. Kaj Kjeldsen

  Enhver kriminel løbebane får sin endeligt – især når den får et omfang som Bjarnes, der udover patologisk løgner vel også må betragtes som vaneforbryder. Handlinger der nærmest er landsforrædiske i deres omfang har afsløret, at Bjarne var falsk. Hans cykelkundskaber var givet ikke større end når jeg kører til bageren efter morgenbrød Det bør kun forstærke den straf han modtager, at han har bedraget mig i alle disse år.Jeg er ikke bekendt med lovgivningen på området, men en fængselsstraf er nok desværre ikke mulig. Kan de juridiske kapaciteter herinde fortælle, om det af Sune Jensen foreslåede samfundstjeneste med opsamling af skrald langs motorveje iklædt en gul førertrøje, er muligt i Dagens Danmark?

  Svar
 31. Kaj Kjeldsen

  Enhver kriminel løbebane får sin endeligt – især når den får et omfang som Bjarnes, der udover patologisk løgner vel også må betragtes som vaneforbryder. Handlinger der nærmest er landsforrædiske i deres omfang har afsløret, at Bjarne var falsk. Hans cykelkundskaber var givet ikke større end når jeg kører til bageren efter morgenbrød Det bør kun forstærke den straf han modtager, at han har bedraget mig i alle disse år.Jeg er ikke bekendt med lovgivningen på området, men en fængselsstraf er nok desværre ikke mulig. Kan de juridiske kapaciteter herinde fortælle, om det af Sune Jensen foreslåede samfundstjeneste med opsamling af skrald langs motorveje iklædt en gul førertrøje, er muligt i Dagens Danmark?

  Svar
 32. Kaj Kjeldsen

  Enhver kriminel løbebane får sin endeligt – især når den får et omfang som Bjarnes, der udover patologisk løgner vel også må betragtes som vaneforbryder. Handlinger der nærmest er landsforrædiske i deres omfang har afsløret, at Bjarne var falsk. Hans cykelkundskaber var givet ikke større end når jeg kører til bageren efter morgenbrød Det bør kun forstærke den straf han modtager, at han har bedraget mig i alle disse år.Jeg er ikke bekendt med lovgivningen på området, men en fængselsstraf er nok desværre ikke mulig. Kan de juridiske kapaciteter herinde fortælle, om det af Sune Jensen foreslåede samfundstjeneste med opsamling af skrald langs motorveje iklædt en gul førertrøje, er muligt i Dagens Danmark?

  Svar
 33. Gylden

  Det slår mig nu, hvorfor der kan blive så stor opstandelse over Riis og andre, der med så godt som alle midler – herunder en enorm mængde træning – bestræber sig på at nå toppen. Uden sammenligninger i øvrigt den samme historie med Leth. Det må være den faldende testosteron hos den (yngre) danske mand. Det forklarer også velfærdssamfundet med dets mange kvindelige værdier.Skal udviklingen vendes, kræver det nok en indsats med tilsætning i drikkevandet. Spørgsmålet er så, hvad det kan have af utilsigtede bivirkninger overfor kvinderne.;o)

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.