Ugens citat: Adam Holm om vold

Den gode Adam Holm fortsætter i gårsdagens Jyllands-Posten sin debat med Kristian Hvidt om dennes lovprisning af Lenin (jf. også Bent Jensens indlæg).  Fra den fortrinlige kronik blot dette citat:

“Vi har desværre vænnet os til, at venstreorienteret vold ikke gør helt så ondt som højreorienteret vold.”

3 thoughts on “Ugens citat: Adam Holm om vold

  1. AN

    Hvidt bør læse “Marxismen under anklage” af Jens Jackie Jensen, Peter la Cours Forlag, 2006. Den bog kan han lære noget af.

    Svar
  2. Nikolaj Hawaleschka Stenberg

    Ja, I må undskylde, at jeg sådan skriver igen, men jeg kom netop i tanke om en dejlig artikel kaldet “Café Hitler” på Liberator, og som fint illustrerer nogle menneskers historieløshed: http://www.liberator.dk/art-detail.asp?A_id=244Et citat:”Uden for indgangspartiet vejrer den kendte fane for det tyske nationalsocialistiske parti; det sorte hagekors på hvid og rød baggrund. Over døren står restaurantens navn: Cafe Hitler.Når man kommer ind ad døren, mødes man af en tjener med et lille, sort firkantet overskæg. Overtjeneren bærer en skinnende sort læderfrakke og en sort kasket med det kendte SS-dødningehoved. “Hva’ schkal det være?”, spørges der på gebrokkent dansk?Af menukortet fremgår forskellige traditionelle tyske spiser:Komave med fyld, bratenwurst med kartoffelmos samt kogte gulerødder ogblomkål. Til dessert serveres der jødekager fremstillet i gasovn.Musikken i den smagfuldt indrettede og bayersk inspirerede restaurant udgøres af stille marchsange som “Die Fahne Hoch” eller “Wir sind die braunen Soldaten”. Når man kæmper for smukke sager, kræver det smukke sange, ikke sandt?Fra væggen kigger Adolf Hitler ned. Hans strenge, retfærdige blik resulterer i en næsten øjeblikkelig tynget samvittighed over at komme på dette sted i et så ydmygt og ligegyldigt ærinde som at fylde sin mave. Andre ledere som Himmler, Eichmann og Heydrich supplerer med deres myndige kasketter fra billeder på væggen. “

    Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.