Ugens citater: Lidt fra debatten i dagens DK

Her lidt ukommenterede bidrag fra de seneste dages debat–af mangel på tid må de tale for sig selv (hvilket flere af dem også formår at gøre på ganske sørgelig vis):

 • Anders Samuelsen til Nyhedsavisen (hat tip til 180 Grader): “Det er ret tydeligt, at Bendt Bendtsen er blevet snydt noget så groft. Det er en meget lille skattereform. Tilsyneladende er Ny Alliance det eneste parti, der mener, at 60 procent i skat er for meget. De Konservative har åbenbart opgivet kampen.”
 • Venstres politiske ordfører Troels Lund Poulsen i Deadline mandag aften (parafraseret efter hukommelsen): Regeringens forslag indeholder på miljøområdet alt det, som Svend Auken har kæmpet for i årevis.
 • Venstres folketingskandidat Kasper Kryger hos 180 Grader om regeringens 2015-plan: “Tilbage står nu en økonomisk plan, der er risikabel for dansk økonomi på sigt, den er langt mere socialdemokratisk end Nyrups gamle 2010-plan, og den er i hvert fald i strid med Venstres eget valgoplæg fra 2005.”
 • Den konservative partileder Bendt Bendtsen i sit nyhedsbrev mandag: “Det Konservative Folkeparti har grund til at være stolt i dag. Endnu engang har vi skaffet et politisk resultat, som er med til at holde dansk økonomi på sporet.” (kursiv tilføjet)
 • Fra Berlingske Tidendes “Ingen udsigt til nye skattekrav fra De Konservative”: “Lykkes det at få regeringens skattepakke igennem, er det godt nok. De Konservative vil ikke kræve yderligere lettelser, selvom deres mål egentlig ikke er nået. Skatten på den sidst tjente krone skal egentlig ned på 50 procent, hvis det står til De Konservative. Men justitsminister Lene Espersen slår fast, at der ikke er nye konservative skattekrav lige om hjørnet, hvis det lykkes at få regeringens skattepakke igennem. Heller ikke selv om pakken ikke når målet i partiprogrammet. – “Jeg vil sige, at det her er vores mål, og det her er den rigtige medicin for Danmark. Jeg har noteret mig, at Ny Alliance og De Radikale har sagt, at det ikke er nok. Men jeg tror, med den overophedning af økonomien, der er i Danmark, at det her er lige præcis den dosis, der skal til. Så vi kommer ikke med nye ekstra bud oveni. Det her er det, De Konservative mener, er den fornuftige skattepolitik at få gennemført.”

Update:

 • Troels Lund Poulsens kommentar i Jyllands-Posten til CEPOS’ beregning, der viser, at hvis VK-regeringen fra 2001 havde fastfrosset de offentlige udgifter, ville man i 2015 havde kunnet afskaffe den statslige del af indkomstskatten, inkl. mellem- og top-skat:”Venstre bekender sig til et solidarisk velfærdssamfund, hvor alle bidrager.”

7 thoughts on “Ugens citater: Lidt fra debatten i dagens DK

 1. ares

  Ja, den konservative “sejr” og deres “resultater” består alene i, at de har fået lov at nævne ordet “topskat”. Men der er ikke givet en krone i skattelettelser. Alle pengene kommer fra overskuddet i arbejdsmarkedsfonden fra Nyrups tid. Penge der ifølge loven skal udbetales som lavere arbejdsmarkedsbidrag. Og her kommer så det interessante: Hvis pengene var blevet givet ud som lavere arbejdsmarkedsbidrag, så var marginalskatten blevet sat ned for ALLE erhvervsaktive, også topskatteyderne. Med den konservative “sejr” bliver der kun flyttet lidt – meget lidt – på topskattegrænsen.

  Svar
 2. Jon Herstad

  Lene Espersen: “Men jeg tror, med den overophedning af økonomien, der er i Danmark, at det her er lige præcis den dosis”Gad vide hvor fra hun ved at dette er netop den rigtige dosis? Jeg foreslår at hun gøres til permanent økonomisk overvismand (m/k).

  Svar
 3. Niclas

  Jon <-Sådan som hun har bedrevet sin ministertid som regeringens politibetjent, er det vel kun logisk, at hun overtager Bendt Bendtsens post.

  Svar
 4. Anders

  Her er et fra Christian Thulesen Dahl:”Regeringen stopper skattelettelser ned i halsen på folk – som fois gras fra en stopfodret gås – selv om folk ikke efterspørger det.”

  Svar
 5. publikum

  Oven på en trist uge, var den post hånden, der puffede mig ud over kanten. Flasken er nu åben, så vi kan glemme verdens vanvid, inden vi møder på arbejde på mandag og tjener en sjat til til skattefar.

  Svar
 6. Kasper

  Ja, hvad fanden kan man egentlig sige til de fantastiske citater….. dansk politik har nået endnu et lavpunkt…!

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.