Voodoo

Da alle andre forsøger sig som sandsigersker, skal denne punditokrat ikke lade chancen gå fra sig.  Jeg har set mesteren–min gamle og estimerede kollega, dr. Risbjerg–i kortene og her kommer mine bud.  De er lavet på omtrent samme måde som Risbjergs og giver derfor med små, små, små undtagelser (som er marginale i forhold til den statistiske usikkerhed) det samme nettoresultat:

A 45 (-2)

B 10 (-7)

C 18 (0)

F 23 (+12)

K 0 (0)

O 23 (-1)

V 47 (-5)

Y 5 (+5)

Ø 4 (-2)

= VKO: 88 (hvilket altså med nordatlantiske er stort set lige med et arbejdende flertal)

= VKOY: 93

Holder tallene, må de to store tabere siges at være lederne af de to store partier–samt Naser Khader.

9 thoughts on “Voodoo

 1. Peter Kurrild-Klitgaard

  Jeg har lige checket i.f.t. de forskellige meningsmålinger, og det viser sig, at når man ser på mandattal, så ramte Megafons mest præcist, men derefter kom henholdsvis Risbjergs og mine “prognoser” med lige mange mandatmæssige “fejlskud” (2 hver) og begge med en korrelation på 0,99 i.f.t. den rent faktiske mandatfordeling.Ikke helt ringe af én–i mit tilfælde–jomfru …, hvis jeg selv må sige det.

  Svar
 2. Peter Kurrild-Klitgaard

  PS. Korrektion/præcisering: SRT og jeg havde begge “brutto” fire “fejl”, når man lægger alle “forkerte” mandater til grund, mens Megafons var 2; i en vis forstand er der så tale om det halve antal, idet det ene mandat, der er tildelt for meget til et parti, jo per definition omvendt er tildelt for lidt til et andet.Til sammenligning skød både Gallups og Vilstrups prognoser/sidste meningsmålinger begge “brutto” 12 mandater “forkert”, hvorefter kom Epinion og Rambøll med hver 8 og Catinet med 6.

  Svar
 3. Martin Rannje

  Mht. den evige og systematiske undervurdering af DF: det er jo sådan set ikke noget specielt “akademisk”, det er et resultat af at de konstant er underrepræsenteret i meningsmålinger. Jeg forstår det blot ikke – så vidt jeg ved forsøger analysebureauerne at vægte sig ud af problemet, men det slår åbenbart fejl hver gang. Enten vægter de dem ikke eller også vægter de dem bare ikke højt nok. Men det fremgår jo desværre ikke af deres undersøgelser om de gør det.Mvh

  Svar
 4. Hans Henrik Hansen

  “…men som akademikere næsten altid gør, undervurderede også De hjemmehjælperpartiet” – lur mig iøvrigt, om ikke ‘hjemmehjælperen’ høstede lidt ekstra medbør i kraft af sagerne om ‘kidnapningstyrkeren’ hhv. ‘voldslibaneseren’, der manifesterede sig lige i valgkampens slutfase (faktisk dagen efter, at hun i partilederrunden på DR1 havde stresset DFs prioritering af, at ‘nydanskere skal arte sig’!)

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.