Det sidste sparetip og valget i morgen

Så er der mindre end 24 timer til valget og vi selvom udsigterne for at få en frihedsorienteret regering, der ikke er absurd gejl efter offentlige udgifter er minimale, kan vi her på stedet i det mindste sige, at vi har gjort vores. Vi har postet fem sparetips til politikerne (her, her, her, her og her). På den måde kan man i det mindste hævde, at der eksisterer idéer udenfor dansk politik.

Og lad mig så komme med det allersidste sparetip, og måske det jeg føler allerstærkest for: Privatisér DSB. Jeg har skrevt om det før (læs her) og min harme over denne monopoldinosaur med foragt for sine kunder har på ingen måde lagt sig. Virksomheden modtager i år cirka 4½ milliarder kroner i 2007, plus en ekstraudgift for staten på cirka en milliard til tjenestemandspensioner. Og hvad får man ud af det? En rejse tur-retur Århus-København koster 642 kroner, og DSB modtager cirka det samme i tilskud. Busselskabet Abildskou kan gøre den samme rejse for 440 kroner uden tilskud. Man kan endda gøre det stort set lige så billigt med Cimber Air til Kastrup!

Når man regner ind hvor usigeligt elendig, servicen hos DSB er, har jeg meget svært ved at se begrundelsen for at opretholde støtten til selskabet. Lad os da endelig få det privatiseret, så vi kan få ordentlig transport hvis man ikke lige har egen bil.

Ellers vil vi herfra ønske alle et godt valg. Stem efter din overbevisning – også selvom det som i mit tilfælde betyder en blank stemme. Og gå så hjem og opfør dig som om politikerne slet ikke forsøger at regulere din adfærd.

26 thoughts on “Det sidste sparetip og valget i morgen

 1. nai

  Er fuldstændigt enig i at DSB da måtte være stedet at starte. Det skulle endda være ganske uproblematisk sammenlignet med fx frigivelsen af narko :-)Var det ikke hos groft sagt at DSB blev kommenteret med at 1. klasse hos DSB var noget man valgte ikke pga. af servicen, men pga. passagerne på 2. klasse…Jeg har nu forresten savnet et af de punkter jeg personligt ser som det mest presserende i forhold til en tæmning af de offentlige udgifter, nemlig et nyt finansieringssystem for kommunernes ydelser. Et system hvor der var direkte sammenhæng mellem kvalitet og skatteniveau, og hvor alle mulige underlige mellemregninger med staten var udelukket. Så ville vælgerne pludselig selv kunne mærke konsekvenserne af at vælge politikere der lod udgifterne løbe…/Nicolai

  Svar
 2. Poul Højlund

  Skrev for nogle år siden følgende ikke-afsendte klage over DSB i forlængelse af en anden klage i en avis. Den er vist fortsat aktuel.”Kun en lille advarende tilføjelse til [NN’s] glimrende tilstandsrapport om banedriftens fortræffeligheder: Den gratis termokaffe, der er essensen af det ypperste, DSB kan præstere på den såkaldte 1’ Klasse, skal omgås med største varsomhed. Ved normal driftshastighed er skinnerne så skæve, at en halvfyldt kop kaffe af sig selv og ganske uden varsel afleverer indholdet lodret op i luften, hvorefter koppen sammen med toget når at flytte sig sideværts, inden kaffen igen lander – uden for koppen.Det er imponerende, og det har da også taget adskillige års statslig inkompetence at nå så vidt. Andre europæiske landes højhastighedstog, hvor man lydløst og vibrationsfrit bevæger sig med 300 km / t, savner ganske denne særlige DSB-specialitet. Skulle nogen fra DSB driste sig til at mene, at det er Banestyrelsens skyld, er kun at tilføje, at jeg ikke handler med Banestyrelsen, og at jeg derfor intet udestående kan have med denne underleverandør til min leverandør.” DSB er en skandale og har været det i adskillige år. Husk også, hvordan det lykkedes lokoførernes repræsentant i DBS- bestyrelse at sjofle Ariva i en grad, så den lovede uddannelse af Ariva’s lokofører pludselig ikke kunne gennemføres med enorme vanskeligheder for Ariva til følge. Ariva har i dag en større regularitet end DSB; de sætter nye tog ind til planlagt tid, og de opfører sig høfligt overfor deres kunder. Husk også, hvordan Combus underbød i alle licitationer, hvilket knækkede adskillige busvognmænd, inden Combus selv gik ned med flaget.Og husk endelig balladen, da Ariva vandt licitationen i Vestjylland. DSB opfører sig vitterlig som det forkælede monopol, det alle dage har været.Sælg skidtet.

  Svar
 3. Limagolf

  Selvfølgelig skal man privatisere DSB, det vil firmaet også gerne selv. Ledelsen er trætte af at skulle servicere politikerne før kunderne. Men jeg tror nu ikke servicen bliver bedre, tværimod.Det er mere oplagt at privatisere BaneDanmark hvis man ønsker forbedret service.Dog lige en kommentar til denne her:”…sjofle Ariva i en grad, så den lovede uddannelse af Ariva’s lokofører pludselig ikke kunne gennemføres med enorme vanskeligheder for Ariva til følge.”Det er faktisk ikke korrekt. Arriva havde stort set det antal lokoførere de havde bedt om, selv da det gik værst til. De blev nødt til at opjustere antallet af lokoførere før de kunne få driften til at hænge sammen. det viser sig at det rent faktisk er svært at køre tog… selv på sidebanerne, der ellers er noget nemmere at betjene./Limagolf

  Svar
 4. Per N

  Kære BjørnskovUanset din forklaringer om at du stemmer blank, har jeg ikke forståelse for det.Det er ikke valg om et stort diktatur eller et lille diktatur! det virker som et lille barn der siger, hvis jeg ikke kan få hele lagkagen men skal nøjes med et lille stykke! så vil jeg slet ikke have noget og så går jeg op på mit værelse og er sur.No Podit ment.

  Svar
 5. Christian Bjørnskov

  Kære Per N. jeg tror vi skal være enige om at være uenige. Som jeg ser det, er politik ligesom et marked. Man stemmer på det bedste/mindst ringe politiker eller parti, men hvis alle varer på markedet er_meget_langt fra ens præferencer, er det optimale valg ikke at gøre et køb.

  Svar
 6. Filip

  Jeg synes ærligt talt at jer der stemmer blankt er nogle hyklere. Der findes et liberalt parti i danmark. Det hedder liberalisterne, men hvor mange af jer har rent faktisk været inde på deres hjemmeside, og udfyldt en vælgererklæring? Der for sent nu, men hvis i ikke selv har gjort noget for at få noget at stemme på, er der jeres egen skyldt.Vi er borgerlige, ikke forkælede under der ikke lige får det som de vil have det. Vi borgerlige ordner vores egne problemer, også hvis problemet er at der ingen er at stemme på…

  Svar
 7. Superman

  Forkert Bjørnskov.Selvom om alle varer på markedet er_meget_langt fra dine præferencer, er det optimale valg stadigt ikke “ikke at gøre et køb”.Alle varerne, i dette tilfælde partier, er jo ikke lige langt fra dine præferencer. Selvom de alle er meget langt fra, må nogen jo stadig være tættere på end andre.Og da det er omkostningsfrit for dig at stemme (bortset fra ca. 15 min af din kostbare tirsdag eftermiddag), er det optimale altså at stemme – og det må jo så bilve på det parti der trods alt er tættest på din præferencer.Og lur mig om ikke f.eks. danmarks liberale parti alligevel er en smule tættere på dine drømme, end f.eks. Villy Løgnhals.

  Svar
 8. Martin Rannje

  @7 – Filip:Liberalisterne er ikke opstillingsberettiget formentlig fordi de ikke har lagt det nødvendige arbejde i at samle underskrifter ind. Jeg har underskrevet blanketter for dem (for længe siden), men jeg har stadig ikke fået det “bekræftende brev” fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet, som de mente at jeg ville få efter en kort tid. Jeg kender mange der har underskrevet deres blanketter, men jeg tror ikke folk er klar over hvor mange blanketter 20.000 er. Det kræver en solid indsats, og helst en stærk ungdomsorganisation, hvis partiets kandidater er normale mennesker med et normalt job der ikke giver dem tid til at stå dag ud og dag ind og indsamle underskrifter på gader og stræder. (her havde Minoritetspartiet f.eks. en fordel, i og med at der formentlig er mange blandt deres støtter der enten ikke har noget job eller kun arbejder på deltid whatever. Derudover havde de i en dansk kontekst, hvor mærkværdigt det end lyder, sikkert også en mindre kontroversiel sag, hvor vælgerne sikkert er koncentreret ret meget i KBH. Hvis en almen nørrebrogenser ser Torben Mark Pedersen stå i jakkesæt og samle underskrifter ind på Skt. Hans Torv, ser han formentlig en grådig kapitalist el. lakaj for samme.)Enten har liberalisterne ikke lagt den nødvendige energi i det, eller også har de ikke haft den nødvendige opbakning overordnet set. Jeg tror at der er tale om det sidste, og selvom at klassisk liberale vil gøre nok så meget for at blive repræsenteret, så må man nok erkende at der formentlig knap nok er 20.000 i DK med holdninger der er så liberale som liberalisternes.Men nej, jeg stemmer ikke blankt af den grund, bare lige for at gøre det klart. Jeg siger bare at systemet er indrettet på den måde at det ikke nødvendigvis er ens egen skyld hvis man ikke er repræsenteret ordentligt.Mvh

  Svar
 9. Poul Højlund

  Nå ja, når vi nu er igang med de politiske overvejelser … :Oprindeligt Venstremedlem gennem mange år, udmeldt den dag, hvor AFR på Venstres landsmøde talte om det “joviale samtaledemokrati”. Forsøgvis indmeldt i Liberalisterne; mest fordi vi trænger til blot fire MF’ere, der kan lufte den rene vare.Men jeg har fortsat enorm respekt for AFR og hans projekt. Analysen hedder stadigvæk, at liberalisme som sådan ikke kan samle stemmer nok til at beholde magten i dette land, der er så gennemsyret af socialisme og stat, at danskeren selv ikke kan se det. AFR er igang med det enormt lange og seje træk, der i politisk forstand skal afsocialisere landet og i stedet dreje det i en liberal retning.Undervejs indgår han mange kompromisser, både for at tækkes DF men sandelig også for ikke at støde de vælgere, der er eneste vej til at beholde magten. Også langt flere kompromisser end jeg bryder mig om, men det er nu engang AFR, der har kasketten på og skal tælle til de berømte 90 mandater.Vi skal kigge tyve år frem. Giv AFR tid nok, og store dele af skuden skal nok blive vendt i den rigtige retning. Men hvor tager det dog tid. Efterlønnen som det mest oplagte eksempel; angsten for en skattereform som et andet eksempel. Man kan til hudløshed påstå, at sådan er de politiske betingelser her i landet, men det gør det ikke mindre surt. Man kunne også fundere over, om en liberal reformpolitik vitterlig ville skræmme så mange, som venstrestrategerne går rundt og tror.Summa summarum: Venstre får min stemme nok engang, – efter mange og grundige overvejelser, hvori ikke mindst udenrigs- og indvandringspolitikken indgår. AFR skal også belønnes for sin mageløse håndtering af The Cartoon War: han var på plads fra dag 1, hvor stort set alle andre partiledere ( minus Pia, naturligvis) fjumrede rundt uden mål og med, eller direkte angreb statsministeren og vores grundlov.Stemmen er også en tak i den forstand, at AFR og Venstre betaler magtens pris uden at få ret meget til gengæld. Lad så mig bidrage med det lidt, jeg kan. Endelig må jeg tilstå, at jeg – med Khaders ord fra i aftes – “sover trygt om natten med AFR ved roret.” Ikke at stemme eller stemme blankt kunne aldrig falde mig ind. Vi kunne jo hver især gøre en aktiv indsats i et parti, hvis vi for alvor er utilfredse med kandidatlisten. Det andet er utopisk brokkeri.Valget er egentlig uhyre simpelt: Vil du risikere at vågne op onsdag med Villy Løwndal som finansminister, Mette Frederiksen som socialminister, Holger K. som udenrigsminister og HTS som statsminister????Hvis nej, så gør dit til at det ikke sker. NA er vistnok også en pålidelig mulighed, – måske.

  Svar
 10. Niels Westy

  Til Poul Højlund:Det ville være flot, hvis du kunne pege på hvor den nuværende regering har gjort en indsats der baner vejen for et mere velstående, liberalt og frit Danmark i fremtiden. Indtil videre synes den afgørende indsats at begrænse sig til, at man var parat til at gennemføre de stramninger i flygtningepolitikken som var nødvendig på grund af vores velfærdsstatsmodel – og hvordan det nu lige hænger sammen med et liberalt projekt på langt sigt har jeg svært ved at se.Meget kort fortalt må de sidste 6 års politik vel primært betegnes som Dansk Folkepartis triumf gennemført via borgerlige stråmænd, hvis primære mål har været magten for magtens skyld.

  Svar
 11. Per N

  #11 Niels W.”Meget kort fortalt må de sidste 6 års politik vel primært betegnes som Dansk Folkepartis triumf gennemført via borgerlige stråmænd, hvis primære mål har været magten for magtens skyld”Det er godt nok lidt af en udtagelse, ord som – borgerlige stråmænd – primære mål – magten for magtens skyld.Den kræver en lidt mere udførlig forklaring, end nogle `smarte` udtagelser.

  Svar
 12. Superman

  Niels Westy:At den borgerlige regering ikke har levet op til dine forventninger og ambitioner, betyder jo ikke at der er et bedre alternativ i dansk politik.Og VK har nu engang ikke et flertal, og de er derfor nødsaget til at tilpasse sig den parlamentariske situation.”stramninger i flygtningepolitikken som var nødvendig på grund af vores velfærdsstatsmodel – og hvordan det nu lige hænger sammen med et liberalt projekt på langt sigt har jeg svært ved at se.”Tjaa, jf. velfærdskommisionen sparer en stram udlændingepolitik jo det danske samfund for temmeligt store beløb hvert eneste år. Og når den offentlige kasse slipper for denne ekstra udgift, er behovet for øgede skatter jo det mindre. At det så ikke er blevet til betydelige skattelettelser er beklageligt, men det er dog stadig bedre end øgede skatter.Så jo, regeringen har derved banet for vejen for et mere velstående Danmark i fremtiden.

  Svar
 13. Niels Westy

  Superman skriver:”Tjaa, jf. velfærdskommisionen sparer en stram udlændingepolitik jo det danske samfund for temmeligt store beløb hvert eneste år. Og når den offentlige kasse slipper for denne ekstra udgift, er behovet for øgede skatter jo det mindre. At det så ikke er blevet til betydelige skattelettelser er beklageligt, men det er dog stadig bedre end øgede skatter.Så jo, regeringen har derved banet for vejen for et mere velstående Danmark i fremtiden.”- men det har intet med liberalisme eller det at være liberal at gøre – tværtimod. Til gengæld er det konsekvent handling for at fotsætte et socialdemokratisk samfund. Omkosntingen har været fortsatte indskrænkninger i hvad jeg opfatter som fundamentale individuelle friheder, så som at kunne forelske sig og gifte sig med hvem man vil uanset alder.

  Svar
 14. MB

  angående diskussionen om præferencer gælder det endvidere at man ikke slipper for “varen” ved ikke at stemme. Konsekvensen ved ikke at stemme er blot at sandsynligheden for at få den mest ringe vare øges. En blank stemme er og bliver en stemme på dem man mindst bryder sig om.Alt i alt er det tåbeligt ikke at stemme når risikoen for Søvndal som skatte- el. finansminister er reel.

  Svar
 15. ML

  “Alt i alt er det tåbeligt ikke at stemme når risikoen for Søvndal som skatte- el. finansminister er reel.”Helt enig med MB. Verden går ikke under, hvis Helle Thorning bliver statsminister og Villy bliver minister. Men for et borgerligt/liberalt menneske, så er det altså et skridt i den forkerte retning.Derfor er hver stemme vigtig. Tiden er ikke til tomme manifestationer. Jeg håber Christian Bjørnskov vil genoverveje sin beslutning, og at alle borgerlige-liberale vil hanke op i sig selv og gå til stemmeboksene.

  Svar
 16. Morten Sørensen

  Jeg bakker op om Christians Bjørnskovs blanke stemme. Så længe I belønner Anders Fogh med en stemme for at føre socialdemokratisk politik og socialdemokratisk kulturkamp, så fortsætter han naturligvis.Den eneste måde, vi kan trække i den anden retning, er ved at lægge pres på V og K ved at lade være med at stemme på dem. Tænk hvis 40.000 liberale stemte blankt. Så ville Anders Fogh pludselig skulle være nødt til at tækkes os liberale i stedet for den nuværende situation, hvor han kan være ligeglad, da de liberale alligevel stemmer på ham.Og skulle SR komme til magten, fordi liberale vælgere “svigter”, er ulykken til at overse. Christian Bjørnskov har jo påvist, at historisk set er SR-regeringer er knap så socialdemokratiske som VK-regeringer.På kort sigt er SR værre; men på lidt længere sigt ville en SR-regering såmænd ikke være ringere end en VK-regering.F.eks. har denne regering øget det offentlige forbrug fra 2005-2006 med fire gange så meget som Nyrup-regeringen havde budgetteret med i sin 2010-plan. Havde Nyrup fortsat og Anders Fogh i opposition messet “pengene fosser ud af statskassen”, så tror jeg, at en SR-regering kunne være kommet tættere på målet end vores nuværende socialdemokratiske regering.@ 9 Martin RannjeDin underskrift er ikke gået tabt. Af økonomiske grunde har afholdt os fra at sende alle underskrifter afsted til kommunerne. Vi håber, at få den nødvendige finansiering på plads, så underskrifterne kan komme retur.Der ligger ca. 3 årsværks arbejde i at indsamle underskrifterne, og det har vi ikke kunnet mobilisere. Folk har for travlt med at knokle på arbejdsmarkedet og betale ublu skatter 😉

  Svar
 17. Morten Sørensen

  @ 10 Poul HøjlundDu skriver: “AFR er igang med det enormt lange og seje træk, der i politisk forstand skal afsocialisere landet og i stedet dreje det i en liberal retning.”Problemet er, at han trækker i den modsatte retning. Danskerne er simpelhen blevet markant mere venstreorienterede, mere socialiserede under Fogh:http://www.180grader.dk/nyheder/Fogh_har_tabt_kulturkampen_Danskerne_er_blevet_mere_venstreorienterede.phpTænk sig at Helle Thorning-Schmidt i en valgduel kan slippe af sted med spørge Anders Fogh, om han “kan garantere, at der ikke kommer skattelettelser?” Så er kulturkampen da for alvor tabt. Det kommer til at tage mange år, at rydde op efter Fogh.

  Svar
 18. Poul Højlund

  Hej Morten, Niels W. m. fl.Når jeg er i mit politisk mest pessimistiske humør, kan jeg godt følge den analyse, der siger, at det kan være et fedt det hele, og at landet skrider til venstre, til kollektivet og til dele-alt-med-alle-samfundet, uanset om AFR eller HTS sidder på taburetten. Men omvendt er det altså et demokrati, vi lever i, og vi er nødt til at respektere vore medvælgere – uanset hvad vi i øvrigt tænker om dem. Med andre ord: hvis danskerne er blevet markant mere venstreorienterede, ja, så er det beklageligt, men en kendsgerning. At der skulle være en sammenhæng til Fogh-regeringen tvivler jeg stærkt på; snarere slår de mange års massive besættelse af hele uddannelsessystemet, underholdningensindustrien, godhedsindiustrien, ja sågar præsteskabet igennem.Jeg var også lamslået over HTS spørgsmål om garanti MOD skattenedsættelser, – og AFR’s forsigtige reaktion; den kulturkamp er ikke vundet, – det er helt klart. Spørgsmålet er, om ikke de nye generationer skal på banen, før der sker noget for alvor. Vi andre kan kun opretholde presset og væbne os med aller største tålmodighed. Men derfra og så til at pege på en socialdemokratisk/socialistisk regering med imamstøtte er der godt nok et stykke vej, som jeg i alt fald ikke ønsker at betræde.

  Svar
 19. Morten Sørensen

  @ Poul HøjlundJeg synes, det er meget oplagt, at Foghs midterdrejning har stor indflydelse på befolkningens mere venstreorienterede holdninger. Når alle argumenterer socialdemokratisk, ja så påvirker man naturligvis folk i socialdemokratisk retning.Omvendt da Venstre i 90´erne var liberale, blev befolkningen også mere og mere liberale. Prøv se den kurve i det link, jeg har sat ind i mit sidste indlæg. Der sker et tydelig knæk i folks holdninger, samtidig med at Venstre dropper liberalismen.Tror du nogensinde privatisering og udlicitering var blevet accepteret langt ind i S og SF, hvis Venstre af taktiske årsager for at få magten havde droppet at argumentere for det i 90´erne?Nyrup kunne sænke topskatten. Det er helt utænkelig i dag. Nyrup kunne skære i dagpengeperioden, hvilket er utænkeligt i dag. Nyrup udliciterede og privatiserede langt mere, end Fogh gør. Foghs strategi er simpelthen ødelæggende, hvis man ønsker at få et mere liberalt Danmark.Det er efter min mening alt for kortsigtet at belønne Foghs socialdemokratisme, fordi den i dette øjeblik er marginalt knap så slem som det originale Socialdemokrati.Først røver de mine penge, og så vil du have, at jeg skal bakke op om det. No way!

  Svar
 20. Poul Højlund

  –> Morten, – som sagt har jeg meldt mig ud af Venstre efter tyve års tilslutning netop i protest mod den midtersøgende kurs. Og som skrevet i et af mine tidligere indlæg på denne tråd, forstår jeg heller ikke, at AFR og måske specielt Hjort Frederiksen ikke har markeret langt mere liberale holdninger. Så vi er ikke specielt uenige i vurderingerne.Men ak, jeg er en gammeldags mand. Valgdagen er en festdag uanset, – og jeg kunne ikke drømme om at undlade at stemme. Landet skal regeres under alle omstændigheder, og der er altid et valg at foretage. Derfor stemmer jeg, og bemærk lige, at jeg fortsat støtter Liberalisternes bestræbelser på at præsentere den nødvendige politik fra tingets talerstol.At overlade DK til et rødt flertal i protest mod Venstres linie forekommer mig altså en anelse drastisk. Så er der langt mere ræson i at arbejde politisk i Liberalisterne – eller sågar Venstre, indtil man måtte finde det punkt, hvor man bliver smidt ud af Danmarks liberale parti for sin liberalisme. Selv Søren Pind er jo taget til nåde igen.Kurverne over højre/venstre-orienteringen er sigende, men kan de kan ikke – lidt frækt, indrømmet – læses således, at når befolkningen får en højre-regering. bliver de venstreorienterede, og når de får en rød regering, bliver de højreorienterede?

  Svar
 21. Christian H.

  nr.10:”Men jeg har fortsat enorm respekt for AFR og hans projekt. Analysen hedder stadigvæk, at liberalisme som sådan ikke kan samle stemmer nok til at beholde magten i dette land, der er så gennemsyret af socialisme og stat, at danskeren selv ikke kan se det. AFR er igang med det enormt lange og seje træk, der i politisk forstand skal afsocialisere landet og i stedet dreje det i en liberal retning.Undervejs indgår han mange kompromisser, både for at tækkes DF men sandelig også for ikke at støde de vælgere, der er eneste vej til at beholde magten.” nr.19:”Men omvendt er det altså et demokrati, vi lever i, og vi er nødt til at respektere vore medvælgere – uanset hvad vi i øvrigt tænker om dem. “Poul Højlund: Ja din politiske analyse af Fogh’s projekt emmer godt nok også af respekt for vælgerne. Hvis Fogh ikke kan få opbakning til sit projekt fortjener han ikke magten. Fogh er en hykler og hvis han virkelig er så udspekuleret som Højlund ligger op til er han forbandet udemokratisk da han bevidst manipulerer vælgerne og trækker landet i en retning som befolkningen ikke ønsker. Hvis det skulle være en grund til at stemme på Fogh mener jeg at man måske skal overveje om man virkelig fortjener det demokrati vi lever under.

  Svar
 22. Poul Højlund

  –> Cristian H: Hø, ja, jeg kan godt se komikken! Problemet er jo, at politikere SKAL ville magten, – ellers er det som et landhold uden målscorere. Jeg kender desværre ingen danske topfolk, der præsenterer hele drømmen på en gang.En af Venstres fremtrædende og mangeårige ministre betroede mig engang, at politik var uhyre enkelt: man skal sige, hvad man mener og gøre, som man siger. Det ironiske var, at vedkommende aldrig havde sagt noget som helst politisk markant. Måske mente han ganske enkelt ikkke noget!Godt valg til alle, og stemmer man ikke, har man – som svigermor netop sagde – tabt retten til at brokke sig.

  Svar
 23. Morten Sørensen

  @ 23 Poul HøjlundPoul skrev: “stemmer man ikke, har man – som svigermor netop sagde – tabt retten til at brokke sig.”Og stemmer man på Venstre, har man tabt retten til at brokke sig over Venstre – eller hvad?Må jeg da være fri. At stemme blankt eller blive hjemme kan være et yderst bevidst politisk valg.Se i øvrigt min blog for flere argumenter for at det er i orden at stemme blankt eller blive hjemme.I 21 skriver du: “Kurverne over højre/venstre-orienteringen er sigende, men kan de kan ikke – lidt frækt, indrømmet – læses således, at når befolkningen får en højre-regering. bliver de venstreorienterede, og når de får en rød regering, bliver de højreorienterede?”Det er måske ikke helt ved siden af, og forklaringen kunne være, at alle regeringer prøver at fastholde magten ved at overbyde sine politiske modstandere på modstanderens hjemmebane.Men uanset hvilken forklaringen, der ligger bag, må konklusionen dog være, at en SR-regering ikke er så slem endda i forhold til en VK-regering.

  Svar
 24. publikum

  Hvad skal jeg med retten til at brokke mig? Jeg er ikke offentlig ansat, så politikerne er ligeglad med, hvad jeg har at sige.

  Svar
 25. Per N

  #23 Paul H. “stemmer man ikke, har man – som svigermor netop sagde – tabt retten til at brokke sig.” Det kan ikke siges mere klart. Nils W.Du svarede ikke på mit spørgsmål om dine udtagelser #11Mit spørgsmål #12″Det er godt nok lidt af en udtagelse, ord som – borgerlige stråmænd – primære mål – magten for magtens skyld”Hvad mener du med det?

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.