Boykot "køb ingenting dagen" på lørdag – så hellere "købe ind til du segner"

En af de mere absurde tiltag på venstrefløjen, i deres evige jagt på at give os dårlig samvittighed, har de senere år været den såkaldte “køb ingenting dag”, eller “buy nothing day” som den oprindeligt hedder.

Bagved “køb ingenting dagen” står herhjemme “Danmarks aktive forbrugere”, der blandt deres triumfer, ifølge organisationen hjemmesider, kan tælle, at Flensteds A/S  markedsføring af deres frosne friturestegte pommes frites og rösties, under titlen “‘Sundt og nemt’, er blevet kendt skyldig i ulovlig og vildledende markedsføring af fødevaremyndighederne – hvad skulle vi da gøre uden sådan en kæk organisation til at beskytte os.

Den grundlæggende ide om at vores forbrug skader de fattige, er lige så latterlig, som den desværre er udbredt  – ikke kun på venstrefløjen.

Det er på mange måder en hån mod den desværre store del af jordens befolkning (omend andelen falder støt og roligt) der ikke kan fravælge at forbruge, ganske simpelt fordi de ikke har et forbrug at fravælge.

Nu gør det formentlig ikke den store forskel at man har lavet en sådan dag. Dels fordi de fleste ikke følger opfordringen, og dels fordi de der gør, formentlig bare købe mere ind i dag eller på mandag.

Men det er selvfølgelig altid bekymrende at myter, der i vid udstrækning har religiøse rødder, åbenbart fortsat lever og trives – ja de der tror på dem, mener vist også, at de selv er særligt gode mennesker – ak ja.

Sandheden er jo, at vores vækst og forbrug er en væsentlig faktor i at drive den internationale efterspørgsel op – og skulle man anklage den rige del af verden, og her nok først og fremmest europæerne for noget, skulle det snarere være, at vi er jævnt hen dårlige til at sikre stabile høje vækstrater i vores egne økonomier. til gengæld er vi vældigt gode til at bekymre os, men det skaffer som bekendt ikke meget mad på bordet i de små hjem i den 3. verden.

I anledning af den forestående “køb ingenting dag” har jeg skrevet dagens klumme i 180grader – så er man bedre rustet, hvis man skulle løbe ind i  “Danmarks aktive forbrugere” på lørdag, som prøver at overbevise en om at man ødelægger kloden og skader de fattige, når man gør det man plejer, nemlig køber ind. 

8 thoughts on “Boykot "køb ingenting dagen" på lørdag – så hellere "købe ind til du segner"

 1. trane

  “Den grundlæggende ide om at vores forbrug skader de fat”tige, er lige så latterlig, som den desværre er udbredt – ikke kun på venstrefløjen”Korrekt: http://www.revbilly.com/Bortset fra det tror jeg ikke du skal lægge så meget i det. Pointen er jo bare, at selvom forbrug er fedt, rigtig fedt faktisk, så er det heller ikke SÅ fedt. Det har ikke noget med de fattige at gøre, men bare hvordan vi lissom har det med os selv.

  Svar
 2. Martin Rannje

  I dag er en dag hvor man passende kunne smutte ned på Nørrebro Bryghus i Ryesgade (hvis man bor i nærheden) og købe en kasse af deres nyfremstillede “frihedsøl”, til ære for 3Fs chikane af det lille bryggeri.Mvh

  Svar
 3. Karen W.

  Vi skal da købe ind i dag. Hvem hjælper jeg, hvis jeg f.eks. undgår at købe varer, såsom kaffe, the, krydderier etc., der stammer fra de fattige lande.Forbrug er helt i orden, så længe vi kan forbruge.

  Svar
 4. Hans Henrik Hansen

  Jeg fandt tre nb ‘julebryg’ på hylden i det lokale Føtex – og købte de to: Man skal jo tænke på sine medskabninger! :)Iøvrigt bevidnede de voldsomt overbelagte P-pladser ved byens supermarkeder på allernydeligste vis markedskræfternes triumf over fortænkte tåbeligheder à là ‘køb ingenting-dage’!!

  Svar
 5. Kenneth Jakobsen

  Det som er skadeligt for den 3. verden, er jo ikke vores forbrug som sådan. Men nærmere EU og USAs planøkonomi. Offentlig støtte til landbruget, og straftold på den 3. verdens produkter. Måske det var det man skulle rette skytset mod?.

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.