Ugens citat: Huckabee om Gud & forfatningen–og Zakaria om Huckabee

Den amerikanske wanna-be præsidentkandidat, fhv. baptistpræst, rygeforbudstilhænger, big business basher & big government elsker … Mike Huckabee udtalte før primærvalget i South Carolina forleden, at det var forkert at fortolke Guds ord i forhold til den gældende forfatning, men at man i stedet skulle ændre forfatningen, så den blev mere i overensstemmelse med Guds ord:

“But I believe it’s a lot easier to change the Constitution than it would be to change the word of the living God, and that’s what we need to do, is to amend the Constitution so it’s in God’s standards, rather than try to change God’s standards so it lines up with some contemporary view of how we treat each other and how we treat the family.”

Det var en skjult reference til, at Huckabee ville have et forfatningsmæssigt forbud mod homoseksuelle ægteskaber, og det kan man så mene om, hvad man vil, men hvis man så CNN’s Late Edition i søndags, kunne man høre Businessweek’s redaktør, den Hayek-citerende forfatter til den fremragende “The Future of Freedom: Illiberal Democracy At Home and Abroad”, Fareed Zakaria komme med følgende lakoniske kommentar:

“It frankly made him sound more like Ahmadinejad of Iran. I mean, the way in which he was describing, you know, implementing God’s law — I mean, isn’t that where we get scared off, when we hear it from Iranians and Saudis?”

4 thoughts on “Ugens citat: Huckabee om Gud & forfatningen–og Zakaria om Huckabee

  1. Niels A Nielsen

    Kristus selv brød jo gang på gang “Guds standarder” til de skriftkloges dybe forargelse. Loven er til for menneskers skyld, sagde han. Huckabee skulle tage og læse sin Bjergprædiken og klappe i om love efter “Guds standarder”.Kan Huckabees udgydelser før primærvalget læses i deres helhed nogen steder?

    Svar
  2. Christian Lindhardt-Larsen

    OT: Selvom Information er blevet en smule mere friskpå det sidste, har de lidt hajmad til de gamle læsere “”Regeringens skattelettelser får ikke folk til at arbejde mere”Mandag Morgen (Eksisterer det endnu?) leverer og Jesper Jespersen konkluderer.http://www.information.dk/153876

    Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.