weekend-klumme på 180grader om de konservatives integrationsplan

Undertegnede har leveret denne weekends klumme til 180grader. “Rend mig i danske værdier – fra Gud, Konge og Fædreland til velfærdsstat og demokratisk totalitarisme“.

Det er ikke første gang jeg er ude “med riven” i forhold til dette parti, der i den grad har vist sig virkeligt at leve op til en bestemt betydning af ordet konservativ – at holde fast i det bestående – uanset hvad dette så måtte være – i dette tilfælde en socialdemokratisk velfærdsstat der på fornem vis sikrer at Danmark konsekvent vil sagte agterud i forhold til mere dynamiske økonomier.

Integrationsforslaget er en rystende omgang ufatteligt naive forestillinger om hvad man kan gøre via uddannelsessystemet og skræmmende opvisning i komplet historieløshed, der ender i en næsten Pol-Potsk forestilling om mennesket som et tomt hylster der bare kan fyldes på.hos det konservative folkeparti er vores børn så sandelig statens og ikke vores.

Jeg kan selvføgelig ikke med sikkerhed sige, hvad min sagelige morfar, der var konservativ borgmester i Frederikshavn i begyndelsen af 1950erne ville sige til den omgang kolektivistiske konstruktivisme som hans parti har præsteret gennem snart mange år, hvor “gode borgerlige dyder” som frihed og ansvar, for slet ikke at sige sandruelighed er fejet af bordet (sidstnævnte kan dog skyldes at de indvolverede ganske enkelt ikke ved bedre) til fordel for kvalme socialistiske begreber som demokratisk livsform og opdragelse i “demokratisk medborgerskab”, men han havde næppe været medlem.

Men han var selvfølgelig også fra en tid, hvor han som et godt borgerligt menneske ikke kunne finde på at forlange betaling for sin tid som borgmester (det var før “professionaliseringen – hvorfor effektiviteten var en helt anden – og højere – end i dag), og hvor ligning af selvangivelser var borgerligt ombud – og hvor man med den viden man fik kunne sikre, at Roterys hjælp til byens fattige medborgere fik den hjælp de havde brug for.

I dag kæmper det konservative for et system der er direkte skadeligt for ideen om et personligt ansvar (og decideret indskrænker den personlige frihed). Det er der andre partier der kan gøre meget bedre, så egentlig forstår jeg ikke hvorfor man ikke blot nedlægger sig selv – evt. med et gyldent håndtryk til de ledende politikere i partiet, der i den grad lever op til en bestemt fordom om ledende politikere i netop dette parti i forhold til rekruteringsgrundlaget – jeg dog vil undlade at uddybe.

2 thoughts on “weekend-klumme på 180grader om de konservatives integrationsplan

  1. Peter Kurrild-Klitgaard

    Kære Niels,Uden at have kendt ham vil jeg gætte på, at Din bedstefader ville have sagt det samme som flere af dem, jeg kender, der dengang var konservative: At nutidens KF’ere fortjener at blive klynget op i den første den bedste lygtepæl som den samling taburetklæbende, gummistøvletissende salon-kommunister, de har udviklet sig til.Bedste hilsner,Kurrild

    Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.