Nyt nummer af Ekonomisk Debatt

Ekonomisk Debatt, det glimrende svenske tidsskrift for økonomi og politik, er ude med et nyt nummer. Tidsskriftet redigeres i år af Niclas Berggren og Andreas Bergh, der ikke burde være ukendte for denne blogs læsere. Nummer 1, 2012, indholder bl.a. artikler om kønskvoter i svensk politi, globalisering og arbejdsmarkedsforhold og teknologisk udvikling. Hele indholdet kan hentes her; det er stærkt anbefalet for alle med interesse og rimeligt kendskab til svensk.

1 thought on “Nyt nummer af Ekonomisk Debatt

  1. Stephan Engberg

    Artiklen “Riktad teknologisk förändring: Det handlar om kunskap” er interessant, men dokumenterer først og fremmest hvor utroligt langt man er fra at kunne sige noget meningsfuldt om koblingen mellem konkurrence, teknologiinnovation og effektivitet.

    Lige så vel som de økonomiske modeller er meget dårlige til at forklare hetorogen konkurrence i f.eks. udenrigshandelen, så er det karakteristisk at det meste “konkurrenceevne” og “produktivetet” fokuserer på en yderst primitiv markedsforståelse, som reelt ikke kan forklare de centrale aspekter af de udfodringer, vi står overfor, eller effekterne af politiske tiltag.

    Da DREAM regnede på LAs finanslovsforslag, var de primære effekter rene udbuds-push af arbejdskraft – men det siger intet om samfundets evne til fornyelse eller tilpasning.

    Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.